kibicsoccera Napisano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2014 Hej. Moi polscy sąsziedzi zaprosili mnie na komunie swojego dziecka. Problem w tym, ze nie wiem co się daje w prezencie na komunie tutaj w Ameryce... Pieniądze? Jesli tak to ile? Jakieś inne rzeczy? Jestem tylko sąsiadem, dobrze razem żyjemy, Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Paulina_89 Napisano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2014 Nie wiem dokladnie co sie daje, ale moge Cie pociszyc, ze na pewno nie bedzie to musial byc prezent 'ponad stan' jak to sie w PL robi
katlia Napisano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2014 Ja zawsze daje ksiazki - cos wspolnego z religia ale symbolicznie, nie za bardzo "The Lion, the Witch and the Wardrobe" C.S. Lewis'a jest popularna i apropos.
kibicsoccera Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2014 Ok. Dzieki. Ksiazki brzmia niezle.. Macie jeszcze jakies pomysly?
Anubis Napisano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2014 Przyjęta stawka w mojej okolicy to $50, chyba że to bliska rodzina, wtedy $100
kibicsoccera Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Serio? tylko 50? Brzmi dobrze;P
Joyanna Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Ja ide na komunie do meza siostry corki i dam 150$ plus jakas sumboliczna pamiatke jak ksiazka czy cos tam co jest typowo komunijne.
kibicsoccera Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2014 Dzieki za rady. Komunia jest w ten weekend wiec jeszcze sie wsztrzymam z kupieniem czegos. Czekam na wiecej pomyslow:)
jannapa Napisano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2014 daj dzieciakowi gift card do jakiegos sklepu z ksiazkami bardzo bezpieczny prezent to tak troche btw: lewisa --- kiedys, jeszcze w pl kupilam ktoremus z kuzynowych dzieci pieknie wydanego harry pottera a kazanie na mszy komunijnej gylo poswiecone niemal w calosci zasadzkom tego swiata, m.in. zapedom ku magii:/ na moje nieszczescie, rodzice dzieciaka podzielali zdanie ksiedza:/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.