gusiek1972 Napisano 3 Maja 2014 Zgłoś Napisano 3 Maja 2014 Proszę o pomoc w dalszym postępowaniu. Miałam nadzieję że dam sobie radę w trakcie załatwiania spraw z moim wyjazdem do USA. Bez wdawania się w szczegóły , napiszę tylko że jestem wraz z mężem w trakcie tak zwanego sponsorowania rodzinnego w kategorii wizowej i-130 ( F3) Do tej pory wszystko wydawało się dość zrozumiałe , ale po wypełnieniu formularza DS-260 jestem zaniepokojona . Moje pytanie : czy po wypełnieniu DS-260 , mam czekać na wiadomość z ncv , czy nie czekać i natychmiast przesłać odpowiednie dokumenty wymagane do tej wizy . z góry dziękuję za pomoc Agnieszka (gusiek1972)
Miszela Napisano 4 Maja 2014 Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 nie otrzymasz wiadomości z nvc. jeżeli dokonałaś płatności i wypełniłaś formularze online, należy przesłać dokumenty.
gusiek1972 Napisano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 dziękuję za odpowiedź , tak dla pewności .mój Tata wszystko opłacił , jako (agent ) ja wraz z mężem wypełniliśmy formularze DS-260 , natychmiast dostaliśmy odpowiedz : Immigrant Visa and Alien Registration Application Confirmation Thank You Your Immigrant Visa and Alien Registration Application (DS-260) was sent to the National Visa Center (NVC) for review. Please allow up to 30 business days for the NVC to complete the review. Next Steps All applicants must: 1. Obtain and submit required supporting civil documents. 2. Obtain and submit photographs that meet the Department of State’s visa requirements. 3. Review the information specific to U.S. Embassy/Consulate General where your visa interview will occur. If you have not already collected and submitted the required documents to the National Visa Center then you should do so at this time. If the documentation you have submitted is either insufficient or incomplete you will be notified by the NVC. Your visa interview cannot be scheduled until your supporting documentation is complete and correct. Note: During the interview with a consular officer, you will be required to sign your application by providing a biometric signature, i.e. your fingerprint. By providing this biometric signature, you are certifying under penalty of perjury that you have read and understood the questions in your immigrant visa application and that all statements that appear in your immigrant visa application have been made by you and are true and complete to the best of your knowledge and belief. Furthermore, at the time of your interview, you will be required to certify under penalty of perjury that all statements in your application and those made during your interview are true and complete to the best of your knowledge and belief. This confirms the submission of the Immigrant Visa and Alien Registration application for: Byłam pewna że w maju będzie wizyta w ambasadzie , czekałam jednak na jakąś wiadomość w sprawie dalszego postępowania , a tu cisza . Z tond moje pytanie .
gusiek1972 Napisano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 rozumiem że należy wysłać dokumenty wymienione tu - http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_family.html w formie elektronicznej . Ale pod jaki adres , w jakim formacie ????? Zaczynam czuć się głupia i zdezorientowana boję się że nie poradzę sobie z tym i trzeba udać się do kogoś mądrzejszego .
andyopole Napisano 4 Maja 2014 Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 . Z tond moje pytanie . Matko Przenajswietsza...
gusiek1972 Napisano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 stąd , nie o to mi chodziło , przepraszam za błędy ,komput czasami robi mi psikusy , jeszcze raz przepraszam za kaleczenie Polskiej pisowni . Ale nie o pomoc w pisowni prosiłam .
Miszela Napisano 4 Maja 2014 Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 http://www.visajourney.com/wiki/index.php/NVC_Process tu masz opisany proces w NVC, krok po kroku. co robić, jak przygotować paczki, jakie dokumenty mają zawierać itd. http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/immigrant-process/documents/submit/how-to-submit-documents-to-the-nvc.html tu jest napisane kto kwalifikuje się na proces elektroniczny, a kto musi wysłać dokumenty pocztą, jeżeli Warszawa (WRW) to należy wysłać pocztą.
andyopole Napisano 4 Maja 2014 Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 stąd , nie o to mi chodziło , przepraszam za błędy ,komput czasami robi mi psikusy , jeszcze raz przepraszam za kaleczenie Polskiej pisowni . Ale nie o pomoc w pisowni prosiłam . Dobrze że można zwalić winę na komputer. A on robi tylko tyle ile mu człowiek każe.
grape Napisano 4 Maja 2014 Zgłoś Napisano 4 Maja 2014 andyopole, z tym, że komputer robi co mu się każe to bym polemizowała
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.