mattisimmo Napisano 7 Maja 2014 Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 Witam, W środę w zeszłym tygodniu - 30 kwietnia miałem rozmowę w sprawie wizy służbowej w ambasadzie USA w Warszawie. Dostałem ją i Pani konsul powiedziała, że będzie gotowa w ciągu 3 dni roboczych. Dzisiaj mamy już następną środę a informacja na stronie mówi, że wiza jest cały czas w ambasadzie... A ja mam nóż na gardle bo mój pracodawca wysyła mnie tam już w poniedziałek 12 maja, więc jeśli w piątek nie odbiorę wizy to mam gigantyczny problem - nie lecę. Tak późne złożenie wniosku wizowego nie jest moją winą - jadę w zastępstwie za kogoś. Próbowałem dzwonić do ambasady ale tam jest tylko automatyczna infolinia, która powtarza mi informację ze strony - paszport jest w ambasadzie. Odbiór osobisty mam zaznaczony na ul. Wirażowej w Warszawie. Czy możecie mi napisać jak długo to zazwyczaj trwa? Czy jest jakiś kontakt do ambasady do realnej osoby, gdzie można poprosić o informację w tej sprawie? Mocno się stresuję całą tą sytuacją - czy status paszportu zmienia się na bieżąco, czy nowa informacja pojawia się dopiero jak paszport jest do odbioru w punkcie a nie np. w transporcie u kuriera?
chrusciel Napisano 7 Maja 2014 Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 Bez stresu... Ambasada takze czasami ma opoznienia. Nie stresuj sie
sly6 Napisano 7 Maja 2014 Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 mozesz pisac lub tez dzwonic na centrale do Ambasady USA znajdziesz w google szybko numer
mattisimmo Napisano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 10 Maja 2014 Odpowiem sam - będzie dla potomnych. Numer do ambasady to automatyczna infolinia. W moim przypadku okazało się, że była jakaś "awaria" systemu i wszystko się przedłużyło. Dlatego jeśli ktoś będzie miał kiedyś podobną sytuację, że wylot ma lada moment - to koniecznie pamiętajcie o tym wcześniej - i koniecznie odbierajcie pod adresem Warszawa Annopol!!!! Wtedy paszport jest tego samego dnia, którego wyszedł z ambasady. Wszyscy piszą, że na paszport czeka się 2, max 3 dni robocze. W moim przypadku trwało to ponad 5 dni (Warszawa, odbiór na Wirażowej), paszport odebrałem dosłownie w ostatniej chwili
sly6 Napisano 10 Maja 2014 Zgłoś Napisano 10 Maja 2014 widze ze nie znalazles numeru na centrale do Ambasady jak ktos bedzie chcial to podam na pw
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.