Skocz do zawartości

Kupno Auta W Usa Jako Turysta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No ok - kupno auta to pewnie jedno - ale powiedzcie mi co nalezy zrobić dalej i jak to auto + tablice i ubezpieczenie wziąć na siebie.

Przypominam, że mam status turysty (jeszcze przez 5 miesięcy ponad)

Napisano

No ok - kupno auta to pewnie jedno - ale powiedzcie mi co nalezy zrobić dalej i jak to auto + tablice i ubezpieczenie wziąć na siebie.

Przypominam, że mam status turysty (jeszcze przez 5 miesięcy ponad)

Łatwo nie będzie bo auto rejestruje się w stanie w którym mieszka nabywca. Musisz zgłębić temat z dealerem, DMV miejscowym i ubezpieczycielem. Kto wie czy rent nie wyjdzie taniej.
Napisano

Kto wie czy rent nie wyjdzie taniej.

Wlasnie. Mozna wyhaczyć dobre oferty, np. $120-150 za tydzien. $2400 za caly pobyt. Kupno samochodu, oplaty (a te u dilera ida w setki), ubezpieczenie i strata wartosci przy sprzedazy moze wyjsc duzo drozej.

Oczywiscie nie bedziesz mogl pewnie pozyczyc samochodu na dluzej niz X. Co jakis czas bedziesz go musial zwracac, zeby Ci naliczyli oplaty itd.

Napisano

Nie interesuje mnie rent - bo zawsze mogę to auto sprzedać po "pół roku" i dostać nawet 50% jego wartości a to zawsze taniej niż najtańszy nawet rent.

Dlatego fajnie jesli ktoś napisałby mi jakie są wymogi jeśli chodzi o dokumentacje auta itd.

P.S.

Joyanna dzięki za link - zaraz dzwonie ;)

Napisano

pytasz o dokumentacje potrzebna do rejestracji --- chyba musisz poszukac informacji na stronach bmv/dmv stanu, w ktorym chcesz zarejestrowac samochod lub wypytac dilera (czesto sa oni upowaznieni do posredniczenia w uzyskania praw wlasnosci, a te sa podstawa do rejestracji)

w indianie nie zarejestrujesz bez uzyskania praw do auta, a zeby te prawa uzyskac, musisz byc obywatelem stanu (USC albo LPR) lub posiadac dokument potwierdzajacy twoj legalny status (nie turystyczny)

ubezpieczenie to zupelnie inna sprawa - ja mialam problemy z ubezpieczeniem auta bez lokalnego prawa jazdy, ale jako dodatkowy kierowaca (nie principal driver) znalezlismy firme, ktora mnie ubezpieczyla

Napisano

Pare lat temu jako turysta kupilem auto. Jako dokumentu do kupna i rejestracji uzylem tego http://www.iadc-club.com/ . Wszystko zalatwialem w NJ. Zaplacilem gotówką. Nikt sie nie dziwil, diler podwiozl i pomogl z ubezpieczeniem, tego samego dnia z kompletem dokumentow odjechalem wlasnym autem. Po 3 miesiacah sprzedalem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...