grodek Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 Z końcem czerwca lecę do Miami i mam pytanie co do nowej wersji I-94. Już w październiku miałem lekkie jaja na JFK gdy wręczyłem urzędnikowi wypełnione, papierowe I-94, powiedział mi że jest to już niepotrzebne (tak to jest jak się nie śledzi na bieżąco przepisów). Jednak nie słuchałem go zbyt dokładnie i nie wiem czy I-94 w ogóle znika i nie wypełnia się go ani papierowo, ani elektronicznie? Bo w pierwszej chwili przyszło mi do głowy, że wypełnia się to gdzie online...
KaeR Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 Nie wypełnia się online. Sprawdzasz online.
Gość Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 Nic nie wypelniasz (oprcz tego papierka clowego w samolocie), wszystko jest zautomatyzowane Potem mozesz tylko wejsc na https://i94.cbp.dhs.gov/I94/request.html i sprawdzic jak twoje I-94 wyglada. I wydrukowac, jesli potrzebujesz.
kig Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 A czy wracajac do PL trzeba takie wydrukowane I-94 oddac na lotnisku jak to bylo dawniej?
haneczka019 Napisano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2014 A czy wracajac do PL trzeba takie wydrukowane I-94 oddac na lotnisku jak to bylo dawniej? Nie.
Raidder Napisano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2014 Czyli gdybym chciał pojechać/polecieć do Meksyku czy Kanady będąc na terenie USA to muszę mieć i-94 wydrukowane z: https://i94.cbp.dhs....94/request.html Będąc jedynie na trenie USA po przylocie nie muszę niczego wypełniać, a wracając do PL linie lotnicze zobowiązane są o poinformowaniu urzędu imigracyjnego o moim "przedterminowym" powrocie do kraju, tak? Wybaczcie, że powielam pytanie aczkolwiek co strona internetowa/źródło wiedzy to inne odpowiedzi. Pokój! czy też Peace
Rademedes Napisano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2014 Nie musisz miec I-94 wydrukowane jak jedziesz do Kanady lub Meksyku. Wydrukowane I-94 byloby Ci potrzebne jakbys chcial zmieniac status w USA np. na studencki.
livetofly Napisano 2 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2014 więc jeżeli lecę do USA w samolocie wypełniam tylko tą niebieską kartę celną?
livetofly Napisano 2 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2014 dwa miesiące temu leciał mój szwagier i nie dostał przy pieczątce daty końca pobytu, więc to oznacza że jak nie ma daty że na pół roku ma wizę?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.