happygolucky Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 Ja lecialm odstatnio do Chicago w kwietniu z Hong Kongu w sprawach sluzbowych. Od wysiadki z smolotu do wyjscia z walizka juz na hale przylotow wszystko mi zajelo 15/20 min. Mysle, ze z K1 wiza moze zajac troche dluzej ale nie o wiele. Ale jak nie zdazysz, to bez problemu zostanie Ci przebookowany bilet na najblizszy lot do Seattle. Jezeli zalatujesz na wieczor i nie bedzie juz samolou do Seattle tego samego dnia i w zaleznosci dlaczego spoznil sie samolot tez dostaniesz hotel i voucher na posilek. Zalacisz na terminal 5 po odprawie paszortowej bedziesz musiala odebrac bagaz i przejsc przez odprawe customes ze swoimi walizkami. To moze tez zajac dobre 10 min czasem wiecej. Potem musisz nadac walizki na nastepny lot. Jak juz wyjdziesz z customs area to tam beda wszystkie stoiska na flight connection aby nadac bagaz i dostac nowy boarding pass na connecting flight jak go nie dostaniesz w warszawie. W zaleznosci na jakie linie masz bilet kupiony do seattle bedziesz musia jechc kolejka lotniskowa na terminal 1,2 lub 3 i tam przejsc przez security. Niestety godziny szczytu na lotnisku O'Hare sa prawie caly czas zwlaszcza w okresie letnim. Jezeli teraz bys chciala przbookowac bilet zeby sie tym nie martwic mozesz zadzwonic do biura gdzie kupowalas bilet i zobaczyc czy ci zminia za darmo teraz? Jezeli nie za darmo to moga poprosic o doplate do zmiany biletu. Zadzwonic zawsze mozna Nie stresuj sie wsyztko bedzie ok. Aha i jeszcze jedno, niektorzy oficerowie moga wygladac nie mile i troche pokrzykiwac na ludzi. Czesto to sie zdaza. Ale sie tym nie martw tym i nie stresuj. Pamietaj tylko wyciagnij wszystkie niepotrzebne papierki z paszportu takie jak boarding pass itp (oni nie lubia jak im sie daje paszport ktory ma powsadzane inne rzeczy). Ja czesto trafiam na tych co krzycza i sa nie mili dla wszystkich ale jeszcze ani razu mi sie nie trafilo zeby byli nie mili dla mnie. I zawsze badz mila i sie usmiechnij.
klaudisz188 Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 Cieszę się, że rozumiem aż połowę z tego xD W każdym razie dzięki Zakładam, że i tak nie zdążę no bo nie dośc, że jestem żółtodziobem to do tego ja zawsze mam pecha xD Moje połączenie to: Katowice Warszawa Chicago Seattle, Lot lot united airlines
happygolucky Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 Do na terminal 2 bedziesz musial kolejka podjechac. Zycze powodzenia i nie stresuj sie wszystko bedzie ok
Laurka Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 Cieszę się, że rozumiem aż połowę z tego xD W każdym razie dzięki Zakładam, że i tak nie zdążę no bo nie dośc, że jestem żółtodziobem to do tego ja zawsze mam pecha xD Moje połączenie to: Katowice Warszawa Chicago Seattle, Lot lot united airlines Klaudiusz lotnisko to nie pustynia. Wszedzie sa znaki, strzalki, numery i wielkie tablice, ktore wyswietlaja informacje. Na lotnisku nie da sie zgubic. Sa tez punkty informacji. Moim zdaniem 1,5 h to bardzo malo czasu, ja bym sie starala ten drugi lot przebookowac.
klaudisz188 Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Klaudia. Miło mi Stwierdziłam, że biorę najmniejsza torbę jaka mam, najważniejsze rzeczy i przy odbiorze bagażu ciszę sprinter pierwsza do odprawy a potem poproszę kogoś z pracowników o pomoc z dojście na kolejny samolot
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.