sly6 Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 http://www.gazetagazeta.com/2014/07/do-kanady-z-usa/
kanadol Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 sly, orientujesz sie moze czy ta wymiana informacji pomiedzy sluzbami granicznymi usa i kanady jest tylko na granicy ladowej ? czy zachacza tez o lotniska ? jeden z adwokatow imigracyjnych napisal mi ze tyczy sie to tylko granic ladowych, ale inni juz nie byli tacy pewni.
kanadol Napisano 19 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2014 sly,ja bylem deportowany z Kanady do Polski w 2006 (sam zglosilem sie po paszport do urzedu emigracyjnego), nie mialem problemow z prawem nigdzie na swiecie,oprocz tej deportacji za przesiedzenie wizy. W 2012 polecialem do NY na 3 tygodnie, przy wlocie nie bylo zadnych problemow,oprocz tylko pytania czym sie zajmuje w Anglii i kto wygra mistrzostwa europy 2012 w Polsce W tym czasie nie bylo jeszcze wymiany informacji pomiedzy usa a canada jak jest teraz od nowego roku. W tym roku na jesien chcialbym sie wybrac do stanow,jeszcze nie wiem gdzie,ale nie NY. Orientujesz sie jak urzednik moze zareagowac na moje przewinienia w kanadzie, czy jest to informacja ktora wyswietla sie automatycznie przy skanowaniu paszportu. Jesli by mnie zawrocono z granicy, to czy jest to rownoznaczne z deportacja ? i pozniej jest zakaz wjazdu przez jakis okres ? Jest to dla mnie wazna kwestia bo wysylam zgloszenia na loterie wizowa i nie chcialbym z niej zrezygnowac PEACE
sly6 Napisano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Napisano 20 Lipca 2014 deportacja dobrowolna ,.moj znajomy mialem cos podobnego i wlecial po paru latach do Kanady z malym problemi bylo troche wiecej pytan o cel podrozy i zostal wpuszczony troche jestes na tym forum i czytales co pisze,pisala Karina,zawrocenie z granicy to nie zadna deportacja zobacza co robiles ostatnio w USA i to bedzie tak samo wazne. co do zakazu wjazdy zalezy czy bedziesz sciemnial ,klamal.jak padnie pytanie o Kanade . czy miales zakaz wjazdu na teren USA-masz go nadal.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.