Skocz do zawartości

Podatki

Matts

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie związane z wypełnianiem tax refund w USA. Chciałam się tylko upewnić, że nie muszę wypełniać za rok 2014 - zarobiłam mniej niż $3,950, poniżej 65 roku, rozliczam się osobno (mąż obywatel, ale ja póki co jestem nonresidental alien). Dobrze rozumuję, czy jestem w błędzie? Ktoś może pomóc ? :)

• 2 miesiące później...
Napisano

Potrzebuje waszej pomocy, probowalam znalezc podobne watki ale albo mi to umyka albo nic nie bylo. Jestem obywatelka usa/polska, aktualnie mieszkam w polsce, dokladnie od kwietnia 2012. Jestesmy z mezem na etapie NOA2 (meza poznalam w polsce, kiedy prxyjechalam) staramy sie o gc dla niego. Pojawi sie problem z moimi podatkami. Do national visa center musze wyslac Swoje taxy za 3 ostatnie lata. Przez wlasna glupote nie mam ich-rozliczylam sie tylko za 2014 (bylam chwile w usa i pracowalam,zas za 2013 nie rozliczylam i za 2012 tez (wiem moja glupota bo obywatel ma obowiazek) zadnych dochodow w usa za te 2 lata nie mialam, 2013 mialam tylko dochod w polsce (rozliczylam sie w polsce). Co moge zrobic w tej sytuacji???

-Rozliczyc zalegle 2 lata z irs? Zaplacic jakies kary (ale co podac skoro nie zarabialam)

-wypelnic jakies formy do irs?

-jakies inne pomysly???

Dodam ze do sponsorowania meza mamy dodatkowego sponsora ale swoje taxy musze tez pokazac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...