grape Napisano 15 Marca 2015 Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 Mam pytanie związane z wypełnianiem tax refund w USA. Chciałam się tylko upewnić, że nie muszę wypełniać za rok 2014 - zarobiłam mniej niż $3,950, poniżej 65 roku, rozliczam się osobno (mąż obywatel, ale ja póki co jestem nonresidental alien). Dobrze rozumuję, czy jestem w błędzie? Ktoś może pomóc ?
serafina Napisano 15 Marca 2015 Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 Ja wypelnie 1040 EZ to jest dla singli lub joint filers bez dependants
Asia77 Napisano 22 Maja 2015 Zgłoś Napisano 22 Maja 2015 Potrzebuje waszej pomocy, probowalam znalezc podobne watki ale albo mi to umyka albo nic nie bylo. Jestem obywatelka usa/polska, aktualnie mieszkam w polsce, dokladnie od kwietnia 2012. Jestesmy z mezem na etapie NOA2 (meza poznalam w polsce, kiedy prxyjechalam) staramy sie o gc dla niego. Pojawi sie problem z moimi podatkami. Do national visa center musze wyslac Swoje taxy za 3 ostatnie lata. Przez wlasna glupote nie mam ich-rozliczylam sie tylko za 2014 (bylam chwile w usa i pracowalam,zas za 2013 nie rozliczylam i za 2012 tez (wiem moja glupota bo obywatel ma obowiazek) zadnych dochodow w usa za te 2 lata nie mialam, 2013 mialam tylko dochod w polsce (rozliczylam sie w polsce). Co moge zrobic w tej sytuacji??? -Rozliczyc zalegle 2 lata z irs? Zaplacic jakies kary (ale co podac skoro nie zarabialam) -wypelnic jakies formy do irs? -jakies inne pomysly??? Dodam ze do sponsorowania meza mamy dodatkowego sponsora ale swoje taxy musze tez pokazac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.