Skocz do zawartości

Pieczątka Po Przylocie Do Usa

lisekpk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

po przylocie do USA otrzymałem pieczątkę z datą przybycia oraz numerem wizy wpisanym ręcznie na pieczątce,

jednak nie otrzymałem żadnego wpisu do kiedy mogę przebywać na terenie USA, natomiast moi znajomi

otrzymali pod numerem wizy termin (datę) do kiedy mogą być w Ameryce - głównie 3 miesiące.

Czy może mi ktoś wytłumaczyć co takie coś oznacza? Czy po prostu gościu jak mnie sprawdzał zapomniał wklepać

do paszportu?

Dziękuję za informację :)

Napisano

Witam,

po przylocie do USA otrzymałem pieczątkę z datą przybycia oraz numerem wizy wpisanym ręcznie na pieczątce,

jednak nie otrzymałem żadnego wpisu do kiedy mogę przebywać na terenie USA, natomiast moi znajomi

otrzymali pod numerem wizy termin (datę) do kiedy mogą być w Ameryce - głównie 3 miesiące.

Czy może mi ktoś wytłumaczyć co takie coś oznacza? Czy po prostu gościu jak mnie sprawdzał zapomniał wklepać

do paszportu?

Dziękuję za informację :)

Sprawdz online na stronie cbp:

https://i94.cbp.dhs.gov/I94/request.html

Teraz I-94 sa elektroniczne I nawet jak nie wpisza ci daty w paszporcie to tam sprawdzisz wszystko.

Napisano

jednak nie otrzymałem żadnego wpisu do kiedy mogę przebywać na terenie USA

Mi też kiedyś wstemplowali datę wjazdu zamiast datę do kiedy mogę przebywać. Zwróciłem na to uwagę to gość mi przybił drugą pieczątkę z tą "dobrą" datą. Nie wiem czy to była pomyłka czy czasem jedną a czasem drugą datę wstawiają, ale mam wrażenie że ta data na pieczątce najzwyczajniej nie ma żadnego znaczenia oprócz informacji dla ciebie, a to można sprawdzić online tak jak kig napisał.
Napisano

Nie przejmuj się tym. My wylądowaliśmy we trójkę. Mnie obsługiwał inny urzędnik, a mojego męża i synka też inny. Ja miałam taką pieczątkę jak Ty, a mąż i synek właśnie z datą ważności. I ta i ta pieczątka jest tak samo ważna. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...