lisekpk Napisano 30 Września 2014 Zgłoś Napisano 30 Września 2014 Witam, po przylocie do USA otrzymałem pieczątkę z datą przybycia oraz numerem wizy wpisanym ręcznie na pieczątce, jednak nie otrzymałem żadnego wpisu do kiedy mogę przebywać na terenie USA, natomiast moi znajomi otrzymali pod numerem wizy termin (datę) do kiedy mogą być w Ameryce - głównie 3 miesiące. Czy może mi ktoś wytłumaczyć co takie coś oznacza? Czy po prostu gościu jak mnie sprawdzał zapomniał wklepać do paszportu? Dziękuję za informację
kig Napisano 30 Września 2014 Zgłoś Napisano 30 Września 2014 Witam, po przylocie do USA otrzymałem pieczątkę z datą przybycia oraz numerem wizy wpisanym ręcznie na pieczątce, jednak nie otrzymałem żadnego wpisu do kiedy mogę przebywać na terenie USA, natomiast moi znajomi otrzymali pod numerem wizy termin (datę) do kiedy mogą być w Ameryce - głównie 3 miesiące. Czy może mi ktoś wytłumaczyć co takie coś oznacza? Czy po prostu gościu jak mnie sprawdzał zapomniał wklepać do paszportu? Dziękuję za informację Sprawdz online na stronie cbp: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/request.html Teraz I-94 sa elektroniczne I nawet jak nie wpisza ci daty w paszporcie to tam sprawdzisz wszystko.
Joanna30 Napisano 1 Października 2014 Zgłoś Napisano 1 Października 2014 Czy ci Twoi znajomi są Polakami? Czy są obywatelami kraju, który jest uczestnikiem bezwizowego wjazdu do USA? Te trzy miesiące by tak sugerowały.
c4r0 Napisano 1 Października 2014 Zgłoś Napisano 1 Października 2014 po przylocie do USA otrzymałem pieczątkę z datą przybycia oraz numerem wizy wpisanym ręcznie na pieczątce, jednak nie otrzymałem żadnego wpisu do kiedy mogę przebywać na terenie USA Mi też kiedyś wstemplowali datę wjazdu zamiast datę do kiedy mogę przebywać. Zwróciłem na to uwagę to gość mi przybił drugą pieczątkę z tą "dobrą" datą. Nie wiem czy to była pomyłka czy czasem jedną a czasem drugą datę wstawiają, ale mam wrażenie że ta data na pieczątce najzwyczajniej nie ma żadnego znaczenia oprócz informacji dla ciebie, a to można sprawdzić online tak jak kig napisał.
karolamo Napisano 6 Października 2014 Zgłoś Napisano 6 Października 2014 Nie przejmuj się tym. My wylądowaliśmy we trójkę. Mnie obsługiwał inny urzędnik, a mojego męża i synka też inny. Ja miałam taką pieczątkę jak Ty, a mąż i synek właśnie z datą ważności. I ta i ta pieczątka jest tak samo ważna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.