adam_julius Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 Witam, Forum zostało mi polecone przez osobę z USA i nie mogłem znaleźć wątku, o którym chce napisać. Mój dziadek to obywatel USA i wiem, ze nie może mnie bezpośrednio sponsorować. To tata mojej mamy, wiec powinien najpierw sponsorować ja, a dopiero potem ona mnie. Niestety w sierpniu zeszłego roku moja mama nagle zmarła (w wieku 38 lat, z powodu nigdy niewykrytego tętniaka). Czy w takiej sytuacji mam w ogóle możliwość ubiegania sie o rodzinna wizę imigracyjna? Jeśli nie, jakiś inny sposób na pobyt stały w USA? W razie potrzeby mogę podać więcej informacji. Będę wdzięczny za pomoc! AJ
sly6 Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Witam moje kondolencje a tak pozostaje slub z obywatelka,obywatelem-rezdynetka-rezydentem USA,loteria wizowa moze tez cos wyjsc z adopcja jesli jestes sam tego jednak szukaj u Kariny informacji ,pytaj jej sie o taka mozliwosc-pisz wiadomosc ale jesli jestes sam -Ojciec np jest pozbawiony praw,nie zyje.
adam_julius Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Dziękuje. Czyli rozumiem, ze opcja sponsorowania rodzinnego nie wchodzi w grę, tak? Jeśli to niemożliwe, można zamknąć temat, chyba, ze ktoś jest w podobnej sytuacji, to nie będzie musiał pytać, tylko znajdzie informacje. Pozdrawiam, A j
sly6 Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 nie ma inne mozliwosci chyba ze sie zmieni prawo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.