Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem aktualnie na studiach w Omaha, w stanie Nebraska. Posiadam wizę J-1. Wymiana trwa jeden semestr, więc do 8 maja + 30 dni. Zdecydowałem się na zakup samochodu, jednak wszystkie polisy, jakie dotychczas znalazłem są na 6 miesięcy. Oczywistym jest, że w moim przypadku jest to nieopłacalne, dlatego zwracam się z pytaniem czy jest możliwość ubezpieczenia auta na krótszy termin - najlepiej 3 miesiące (lub np 3x1 miesiąc). Czy istnieją w ogóle takie ubezpieczenia? I jeśli tak, to gdzie go szukać? Uprzedzając propozycje wypożyczenia auta - nie potrzebuję go tylko do podróżowania, ale samo poruszanie się po Omaha pieszo jest niemożliwe (szczególnie w zimie). A komunikacja miejska peaktycznie nie istnieje.

Z góry dziękuję za pomoc!

Napisano

Witam. Jestem aktualnie na studiach w Omaha, w stanie Nebraska. Posiadam wizę J-1. Wymiana trwa jeden semestr, więc do 8 maja + 30 dni. Zdecydowałem się na zakup samochodu, jednak wszystkie polisy, jakie dotychczas znalazłem są na 6 miesięcy. Oczywistym jest, że w moim przypadku jest to nieopłacalne, dlatego zwracam się z pytaniem czy jest możliwość ubezpieczenia auta na krótszy termin - najlepiej 3 miesiące (lub np 3x1 miesiąc). Czy istnieją w ogóle takie ubezpieczenia? I jeśli tak, to gdzie go szukać? Uprzedzając propozycje wypożyczenia auta - nie potrzebuję go tylko do podróżowania, ale samo poruszanie się po Omaha pieszo jest niemożliwe (szczególnie w zimie). A komunikacja miejska peaktycznie nie istnieje.

Z góry dziękuję za pomoc!

Mozesz sie pewnie ubiegac o zwrot niewykorzystanego ubezpieczenia. Spytaj w firmie ubezpieczeniowej.

Napisano

Moje ubezpieczenie tez przy zakupie podaje mi kwoty 6 miesięczne ale płace za nie miesięcznie i mogę zlikwidować kiedy mi tylko przyjdzie ochota. Akurat moja druga połowa ma słabość do samochodów, wiec przed domem jest ich wiele, ubezpieczone sa tylko dwa obecnie a latem najczesciej wiecej, bo większość jest w użytku. Moj agent jest przyzwyczajony do rotacji samochodów na mojej polisie, zawsze mi mówi, ze jak chce jakiś dodać lub usunąć to kwestia minuty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...