krzysiek1709g Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Witam. Jestem aktualnie na studiach w Omaha, w stanie Nebraska. Posiadam wizę J-1. Wymiana trwa jeden semestr, więc do 8 maja + 30 dni. Zdecydowałem się na zakup samochodu, jednak wszystkie polisy, jakie dotychczas znalazłem są na 6 miesięcy. Oczywistym jest, że w moim przypadku jest to nieopłacalne, dlatego zwracam się z pytaniem czy jest możliwość ubezpieczenia auta na krótszy termin - najlepiej 3 miesiące (lub np 3x1 miesiąc). Czy istnieją w ogóle takie ubezpieczenia? I jeśli tak, to gdzie go szukać? Uprzedzając propozycje wypożyczenia auta - nie potrzebuję go tylko do podróżowania, ale samo poruszanie się po Omaha pieszo jest niemożliwe (szczególnie w zimie). A komunikacja miejska peaktycznie nie istnieje. Z góry dziękuję za pomoc!
KaeR Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Witam. Jestem aktualnie na studiach w Omaha, w stanie Nebraska. Posiadam wizę J-1. Wymiana trwa jeden semestr, więc do 8 maja + 30 dni. Zdecydowałem się na zakup samochodu, jednak wszystkie polisy, jakie dotychczas znalazłem są na 6 miesięcy. Oczywistym jest, że w moim przypadku jest to nieopłacalne, dlatego zwracam się z pytaniem czy jest możliwość ubezpieczenia auta na krótszy termin - najlepiej 3 miesiące (lub np 3x1 miesiąc). Czy istnieją w ogóle takie ubezpieczenia? I jeśli tak, to gdzie go szukać? Uprzedzając propozycje wypożyczenia auta - nie potrzebuję go tylko do podróżowania, ale samo poruszanie się po Omaha pieszo jest niemożliwe (szczególnie w zimie). A komunikacja miejska peaktycznie nie istnieje. Z góry dziękuję za pomoc! Mozesz sie pewnie ubiegac o zwrot niewykorzystanego ubezpieczenia. Spytaj w firmie ubezpieczeniowej.
pelasia Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Moje ubezpieczenie tez przy zakupie podaje mi kwoty 6 miesięczne ale płace za nie miesięcznie i mogę zlikwidować kiedy mi tylko przyjdzie ochota. Akurat moja druga połowa ma słabość do samochodów, wiec przed domem jest ich wiele, ubezpieczone sa tylko dwa obecnie a latem najczesciej wiecej, bo większość jest w użytku. Moj agent jest przyzwyczajony do rotacji samochodów na mojej polisie, zawsze mi mówi, ze jak chce jakiś dodać lub usunąć to kwestia minuty.
krzysiek1709g Napisano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Marca 2015 Dziękuję za pomoc. Pojechałem do najbliższego lokalnego agenta i bez problemu ubezpieczyłem auto na 3 miesiące.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.