Skocz do zawartości

Przedluzenie Wizy Turystycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pytanie padlo skad to wiemy,czytamy wiele forow,moze to zajac pare min z zycia ;)

a teraz wracajac do sprawy przedluzenia to zalezy to od czynnikow takich ze malo wysylasz dokumentow,np opisywala takie zdarzenie Karina ze urzad zapytal sie osoby o bilet powrotny na kiedy ma i czy ma ,do tego ze praca nadal czeka i bedzie czekac na dane osobe,osoby

• Odpowiedzi 34
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

pytanie padlo skad to wiemy,czytamy wiele forow,moze to zajac pare min z zycia ;)

a teraz wracajac do sprawy przedluzenia to zalezy to od czynnikow takich ze malo wysylasz dokumentow,np opisywala takie zdarzenie Karina ze urzad zapytal sie osoby o bilet powrotny na kiedy ma i czy ma ,do tego ze praca nadal czeka i bedzie czekac na dane osobe,osoby

Nie mam pojecia o co Ci chodzi... Jakie dokumenty i jaka praca?
Napisano

jak zapoznasz sie z tym co pisala Karina to bedziesz wiedziec o co moze poprosic Cie urzad imigracyjny a moze o wiele

bo nie piszesz czy sie uczysz,pracujesz dlatego musisz wrazie czego byc przygotowana na wiele.

Napisano

jak zapoznasz sie z tym co pisala Karina to bedziesz wiedziec o co moze poprosic Cie urzad imigracyjny a moze o wiele

bo nie piszesz czy sie uczysz,pracujesz dlatego musisz wrazie czego byc przygotowana na wiele.

Gdzie moge to zobaczyc?

Napisano

Arrival-Departure Record Number: Co to moze byc za numer??

Nie działa u mnie Google, wiec nie mogę sprawdzić, ale jak dobrze pamiętam to chyba I-83. A może to było I-93...

Napisano

Oczywiscie, ze nie. Jesli nie operujesz angielskim, to w skrocie: wysylasz aplikacje conajmniej 45 dni zanim wygasnie Twoj pobyt ale nie wczesniej niz 3 miesiace po przyjezdzie. Takie zalecenie.

Bedziesz legalnie od wyslania do zatwierdzenia lub odrzucenia petycji lub 240 dni jesli decyzja nie zostanie podjeta. Jesli Twoj wniosek zostanie odrzucony, musisz opuscic USA natychmiast a Twoja wiza bedzie automatycznie anulowana. Oryginal ponizej.

As long as you apply for an extension before I-94 date expires, you will be considered in status (present legally) until you for the decision from USCIS or 240 days, whichever comes first. If your extension is approved, you can be present in the U.S. until the new I-94 date.

However, if your extension is denied, you will be considered out of status immediately and your visa stamp will be void. You must leave the U.S. immediately as there is no grace period. In that case, your stay beyond I-94 expiration date will be considered "unlawful presence" for the purposes of inadmissibility.

EDIT: no i jak sly6 napisal musisz oplacic wniosek $290.

Przepraszam, a gdzie tu jest napisane, ze musi byc 45 dni przed wygasnieciem wizy??

Nie działa u mnie Google, wiec nie mogę sprawdzić, ale jak dobrze pamiętam to chyba I-83. A może to było I-93...

To jest pytanie odnosnie I-94, ale ja tego nie dostalam tym razem, mam tylko stempel, data przylotu i wpisana dlugopisem do kiedy wazna wiza. A w aplikacji o przedluzenie jest pytanie o ten nr i date wygasniecia. Date wygasniecia mam, ale tego nr juz nie... A nie chce przejsc dalej bez tego...

Napisano

Przepraszam, a gdzie tu jest napisane, ze musi byc 45 dni przed wygasnieciem wizy??

Nie musi. Z oficjalnej instrukcji:

You must submit an application for extension of stay or
change of status before your current authorized stay expires.
We suggest you file at least 45 days before your stay expires,
or as soon as you determine your need to change status.

To jest pytanie odnosnie I-94, ale ja tego nie dostalam tym razem, mam tylko stempel, data przylotu i wpisana dlugopisem do kiedy wazna wiza. A w aplikacji o przedluzenie jest pytanie o ten nr i date wygasniecia. Date wygasniecia mam, ale tego nr juz nie... A nie chce przejsc dalej bez tego...

Aaaaaa no tak, I-94. Sorry. Bez googla to jak bez reki.

Jak zdobyc numer I-94, jak zdobyc numer I-94.... Pomyslmy... O! wiem! https://www.google.com/search?q=i-94+cbp&ie=utf-8&oe=utf-8

Napisano

Nie musi. Z oficjalnej instrukcji:

You must submit an application for extension of stay or
change of status before your current authorized stay expires.
We suggest you file at least 45 days before your stay expires,
or as soon as you determine your need to change status.

Aaaaaa no tak, I-94. Sorry. Bez googla to jak bez reki.

Jak zdobyc numer I-94, jak zdobyc numer I-94.... Pomyslmy... O! wiem! https://www.google.com/search?q=i-94+cbp&ie=utf-8&oe=utf-8

KaeR, prosze Cie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...