wiola Posted July 5, 2005 Report Share Posted July 5, 2005 Pytanie takie jak w temacie Pozdrowionka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted July 5, 2005 Report Share Posted July 5, 2005 Wiolu, pytanie jak w temacie, ale... ja na przyklad go nie rozumiem. :oops: Jezeli chodzi Ci o czas zglaszania sie do odprawy biletowo-bagazowej, to "Okecie" podaje na stronie www, ze: - "minimum 60 minut przed odlotem - dla pasażerów podróżujących rejsami międzynarodowymi (oprócz USA i Kanady)" - "minimum 120 minut przed odlotem - dla pasażerów podróżujących do USA i Kanady." :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted July 5, 2005 Author Report Share Posted July 5, 2005 Tak tak, to właśnie wiem, ale dowiedziałam się ze odprawiają dopiero od 5 ( od Santy... ) a lot mam o 6.35, więc się pogubiłam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted July 5, 2005 Report Share Posted July 5, 2005 Wiolu, droga Wiolu (pozwole sobie na taka czulosc, skoro Twoj maz i tak nie czyta Forum ), Od godziny 5 odprawia tylko LOT, pozostale linie normalnie 2 godziny przed odlotem. Ty lecisz Lufthansa, zatem nie interesuje Cie godzina 5, powinnas byc w okolicach 4:30 i basta... Nawet jesli kupowalas swoj bilet w LOTcie, to nie ma to znaczenia - dla Ciebie liczy sie Twoj przewoznik i jego zasady. 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted July 5, 2005 Author Report Share Posted July 5, 2005 Może Cię zaskoczę ale....... hihi lecę do Frankfurtu LOTem potem Lufthansą, która też wystawiła mi bilet. Do jakiego stanowiska mam się zgłosić i o której hmm ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted July 5, 2005 Report Share Posted July 5, 2005 no to o 5...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted July 5, 2005 Author Report Share Posted July 5, 2005 Santa miałes racje, od 5 troszkę późno moim zdaniem. Pracownicy Lufthansy pojawiają się na lotnisku o 6.30 - "minimum 120 minut przed odlotem - dla pasażerów podróżujących do USA i Kanady." I jak się z tego wywiązać?? Ach te przepisy!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted July 5, 2005 Report Share Posted July 5, 2005 Santa miałes racje, od 5 troszkę późno moim zdaniem.Pracownicy Lufthansy pojawiają się na lotnisku o 6.30 - "minimum 120 minut przed odlotem - dla pasażerów podróżujących do USA i Kanady." I jak się z tego wywiązać?? Ach te przepisy!! ale Ty nie lecisz do USA/Kanady, tylko lecisz rejsem europejskim (do Frankfurtu)... a na te (oficjalnie) trzeba sie stawic 60 min przed odlotem ;-) gdybys leciala do USA/Kanady bezposrednio, to "musisz" sie wtedy zglosic na te 120 min przed odlotem. - bo maja cala wielka rzesze ludzi do odprawy i wielki samolot do zaladowania (ludzmi i cargo ;-) ) te czasy to sa takie "ksiazkowe", bo w rzeczywistosci nic sie nie stanie jak sie stawisz troche pozniej - tzn oni to tak podaja, bo im chodzi o to, zeby sie juz cala grupa zebrala wystarczajaco wczesnie zeby mozna ich zdazyc odprawic i zeby lot mogl wystartowac o czasie. - jednak trzeba pamietac, ze odprawa zamykana jest na 40 - 30 minut przed odlotem... a wtedy co najwyzej osobe podrozujaca tylko z bagazem podrecznym jeszcze odprawia w drodze wyjatku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ela777 Posted July 5, 2005 Report Share Posted July 5, 2005 to moj ulubiony lot stawiam sie na lotnisku o 5 nie ma sensu wczesniej lecialam tym lotem przez frankfurt do miami w maju lot jest w star aliance wiec cie odprawi mozesz prosto isc do stanowisk lotu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.