mandi Posted July 6, 2005 Report Share Posted July 6, 2005 kochani, który przewodnik polecilibyście dla laika-chodzi mi oczywiście o USA ze szczególnym uwzględnieniem NY. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted July 6, 2005 Report Share Posted July 6, 2005 PASCAL !!! one sa najlepsze. - zawsze z nich korzystam i zawsze jestem zadowolony 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandi Posted July 6, 2005 Author Report Share Posted July 6, 2005 tak myślałam właśnie, a jakieś inne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted July 6, 2005 Report Share Posted July 6, 2005 http://www.nycvisit.com/content/index.cfm?pagePkey=11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted July 6, 2005 Report Share Posted July 6, 2005 http://www.nycvisit.com/content/index.cfm?pagePkey=11 mam jeden z tych "przewodnikow"... - przyslali mi 2 lata temu. prawie zero konkretow, a jedynie tysiace reklam i kupony na znizki... ;-) to jest cos w rodzaju "panoramy firm", gdzie przy nazwie atrakcji jest krociutki opis, no i to jest poprzeplatane reklamami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted July 6, 2005 Report Share Posted July 6, 2005 http://www.nycvisit.com/content/index.cfm?pagePkey=11 mam jeden z tych "przewodnikow"... - przyslali mi 2 lata temu. prawie zero konkretow, a jedynie tysiace reklam i kupony na znizki... ;-) to jest cos w rodzaju "panoramy firm", gdzie przy nazwie atrakcji jest krociutki opis, no i to jest poprzeplatane reklamami Dziwne... bo mam takowy i uwazam, ze jest to bardzo cenna rzecz dla osoby, ktora sie wybiera konkretnie do NY. :roll: Pytanie brzmialo "a jakies inne?" - to w tym "przewodniku" mozna znalezc aktualne godziny otwarcia miejsc zwiazanych z kultura, bardzo szczegolowe informacje na temat zwyczajow (np. jak "tipowac" w NY ), dokladny kalendarz imprez (w Pascalu sie go nie znajdzie), informacje o transporcie, mapki, hotele, restauracje, czyli to wszystko co wypelnia takze tradycyjne przewodniki. I wiele wiele innych informacji. Natomiast faktycznie nie ma tam opisow muzeow, czy czegos takiego. Do tego pewnie wystarczy ow Pascal. :roll: Poza tym... kupony znizkowe to chyba raczej na plus, a nie jako "zarzut". :wink: Jest tez taka ksiazka: John Gattuso "Kieszonkowy przewodnik: Nowy Jork od srodka" , jest i grubsza: Steven Coher, Simon Fisher "Nowy Jork. Miasto i stan - przewodnik" , jest w koncu przewodnik National Geographic "Nowy Jork - przewodnik" ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandi Posted July 7, 2005 Author Report Share Posted July 7, 2005 dzięki bardzo za wszystkie informacje. teraz na spokojnie muszę poprzegladać i zastanowić się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelaa Posted July 8, 2005 Report Share Posted July 8, 2005 Szczerze polecam PASCALA - najnowsza seria Dookola swiata - wlasnie korzystam z niego w NYC. Wczesniej zwiedzlam Londyn wlasnie z ta seria - sa super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.