drbru Napisano 7 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2005 Siemka:) czy ktoś się orientuje w tej procedurze? Na stronie ambasady piszą że pierwszy krok to telefon w sprawie ustalenia terminu wizyty w ambasadzie, później dopiero wypełnianie papierów, a jeżeli tak jest to czy jest jakiś okres czasu w ciągu którego należy wysłać netem to DS-156??? dzięki wielkie za pomoc... see yaa
wiola Napisano 7 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2005 Dzwonisz do ambasady i umawiasz sie na spotkanie, na ktore zabierasz elektronicznnie wypelniony i wydrukowany ds-156 i dodatkowo 157 Nigdzie niczego nie wysylasz chyba, że 340zł na konto ambasady Powodzenia
Chomik Napisano 8 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2005 siemka jeszcze raz, czy ktos moze mi powiedzieć jak należy wypełnieć puste pola w DS-156, słyszałem że należy je obecnie wypełniać po polsku wpisując BRAK lub NIE DOTYCZY, ale nba samej górze jest zalecenie żeby stosować tylko język angielski i polskie fonty, nie przyjmuje również skrótu N/A (not available) ...co zatem tam trzeba wpisywać żeby było ok.....? Dzięki za pomoc:) pzdr... Po polsku, bez polskich znaków w puste miejsca wpisywałam "nie dotyczy" ; "brak" lub "nie mam" i było ok Ewnetualne poprawki można nanieść odręcznie w kolejce przed ambasadą Pozrdowionka
wiola Napisano 9 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2005 ups........nie zauważylam przepraszam Chomiczku za dodatkową prace poprawię się
Chomik Napisano 9 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2005 ups........nie zauważylam przepraszam Chomiczku za dodatkową prace poprawię się Wiolu, za co Ty mnie przepraszasz? :oops: To nie Twoja wina, o ile w ogole mozna rozpatrywac cos takiego w charakterze winy. Porzadek jednak musi byc... Reszte uprzejmosci zalatwiajmy prywatnie. :smt030
Jarek1122 Napisano 10 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2005 Dzwonisz do ambasady i umawiasz sie na spotkanie O własnie mam takie pytanko: Czy jak jedna osoba dzwoni do ambasady i umawia się to czy może w tym czasie umówić jakąś inna osobe czy każdy musi sam pojedynczo zadzwonić ? :rotfl:
drbru Napisano 10 Lipca 2005 Autor Zgłoś Napisano 10 Lipca 2005 mozna umówić od razu dwie osoby co najmniej, ja dzwoniłem z kolesiem i w ciągu doslownie 2 minut załatwilismy sprawę, najpierw ja sie umowilem a później dałem mu słuchawke i on się ustawił, ten sam termin i godzina....gość po drugiej stronie pełen konkret, nic nie przedlużał rozmowy tak jak słyszałem wcześniej że niby robią.....ale może tylko tak trafiłem.... pozdro....
Jarek1122 Napisano 10 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2005 mozna umówić od razu dwie osoby co najmniej, ja dzwoniłem z kolesiem i w ciągu doslownie 2 minut załatwilismy sprawę, najpierw ja sie umowilem a później dałem mu słuchawke i on się ustawił, ten sam termin i godzina....gość po drugiej stronie pełen konkret, nic nie przedlużał rozmowy tak jak słyszałem wcześniej że niby robią.....ale może tylko tak trafiłem....pozdro.... hmm czyli przy telefonie musi być ta druga osoba, bo jedna nie moze załatwić sprawy, tzn umówić jej ?
wiola Napisano 11 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2005 Masz wszyskie dokumenty-paszporty; znasz jej dane i umawiasz
Jarek1122 Napisano 11 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2005 Masz wszyskie dokumenty-paszporty; znasz jej dane i umawiasz OK dzięki. :bukiet:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.