Pbl Napisano 6 Maja 2015 Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 Czy ktos sie orientuje jak wyglada zwrot podatku na wizie L? Czy proces wyglada w tem sam sposob jak w przypadku innych wiz? Poszukuje rowniez firmy, ktora zajmuje sie odzyskiwaniem podatku z tego typu wizy. Moze ktos wie cos na ten temat lub poleci jakies firmy zajmujace sie tym?
kzielu Napisano 6 Maja 2015 Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 Czy ktos sie orientuje jak wyglada zwrot podatku na wizie L? Czy proces wyglada w tem sam sposob jak w przypadku innych wiz? Poszukuje rowniez firmy, ktora zajmuje sie odzyskiwaniem podatku z tego typu wizy. Moze ktos wie cos na ten temat lub poleci jakies firmy zajmujace sie tym? A nalezy Ci sie w ogole ? Jezeli byles wystarczajaco dlugo (a na L-1 pewnie byles) to jest traktowany jako resident alien przez IRS zdaje sie.
Pbl Napisano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2015 Rozmawialam z jedna firma ktora odzyskuje podatki z usa i powiedzieli ze moge odzyskac podatek na tej wizie ale na innych zasadach (nie da sie odzyskac 100%, tylko jakas czesc). Tylko nie wiem na ile moge ufac tej firmie, bo opini za duzo o niej nie ma. I nie wiem czy oni w ogole sobie z tym poradza. Ale na ta chwile nie znalazlam innej ktora zajmowalaby sie innymi wizami niz J. Dlatego tez pytam o rade. W 2014 roku pracowalam od poczatku listopada wiec sa to tylko 2 miesiace.
Kotlet Napisano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2015 Rozliczałam wszystkie swoje podatki na zwrotpodatku.pl. Zawsze wszystko było ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.