zielonokartnik Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Przykleję do nich żółtą sticky note albo spinaczę zepnę kartkę z moimi danymi - i wilk syty i owca cała
daisy1 Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Zdjęcia do ambasady mają być podpisane Pani w okienku poprosiła nas o PODPISANE zdjęcia. Oczywiście nie jest to problem by podpisać je na miejscu, ale po co, jak można wcześniej Tak sobie teraz myślę, że być może taka konieczność jest tylko gdy dana sprawa dotyczy więcej niż jednej osoby (jak u nas 2+2), żeby nie pomieszali kto jest kim
Mateusz20 Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Ja byłem sam i tez mnie poprosili o podpisanie zdjęć.
glimi Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Zdjęcia do ambasady mają być podpisane Pani w okienku poprosiła nas o PODPISANE zdjęcia. Oczywiście nie jest to problem by podpisać je na miejscu, ale po co, jak można wcześniej Tak sobie teraz myślę, że być może taka konieczność jest tylko gdy dana sprawa dotyczy więcej niż jednej osoby (jak u nas 2+2), żeby nie pomieszali kto jest kim Raczej nie o to chodzi, bo chyba pracownicy ambasady potrafia rozroznic doroslego czlowieka od dziecka na zdjeciu i kobiete od faceta .
Olga. Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Hej wszystkim! Wiem, że temat jest juz trochę 'przestarzaly' , ale widzę, ze forum cieszy się dużą popularnoscią i okazało sie być bardzo przydatne dla wielu ludzi więc postanowiłam też zapytać Wylosowałam zieloną kartę, ale niestety z różnych wzgędów dowiedziałam się o tym dopiero tydzień temu... Oczywiscie natychmiast złozyłam aplikacje i czekam na wieści z KCC. Natomiast jestem bardzo niecierpliwa i chciałabym wiedziec czy wogole mam jakies szanse na umowienie spotkania? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam,ale wydawało mi sie, ze ktos próbowal przewidziec termin spotkania na podstawie biuletynu, racja? A, i wogole czy maja jeszcze te zielone karty. Znalazłam biuletyn, ale zupełnie nic z niego nie rozumiem! . Czy ktoś może posłużyć rada jak można sprawdzić czy wogole zostaly jeszcze jakieś karty do rozdania?;p i jeśli tak to kiedy można spodziewać sie spotkania. Nie wiem czy to robi jakąś róznicę, ale miejsce spotkania zaznaczyłam w Kanadzie bo akurat tutaj przebywam. Dodam jeszcze ze moj nr to 2016EU00007xxx Byłam bym bardzo wdzieczna za wszelkie wskazówki! Pozdrowienia !
megan07 Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Hej wszystkim! Wiem, że temat jest juz trochę 'przestarzaly' , ale widzę, ze forum cieszy się dużą popularnoscią i okazało sie być bardzo przydatne dla wielu ludzi więc postanowiłam też zapytać Wylosowałam zieloną kartę, ale niestety z różnych wzgędów dowiedziałam się o tym dopiero tydzień temu... Oczywiscie natychmiast złozyłam aplikacje i czekam na wieści z KCC. Natomiast jestem bardzo niecierpliwa i chciałabym wiedziec czy wogole mam jakies szanse na umowienie spotkania? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam,ale wydawało mi sie, ze ktos próbowal przewidziec termin spotkania na podstawie biuletynu, racja? A, i wogole czy maja jeszcze te zielone karty. Znalazłam biuletyn, ale zupełnie nic z niego nie rozumiem! . Czy ktoś może posłużyć rada jak można sprawdzić czy wogole zostaly jeszcze jakieś karty do rozdania?;p i jeśli tak to kiedy można spodziewać sie spotkania. Nie wiem czy to robi jakąś róznicę, ale miejsce spotkania zaznaczyłam w Kanadzie bo akurat tutaj przebywam. Dodam jeszcze ze moj nr to 2016EU00007xxx Byłam bym bardzo wdzieczna za wszelkie wskazówki! Pozdrowienia ! na przerobienie zgloszenia przez KCC sie czeka cos 5 miesiecy ale moze by sie pospieszyli bo teraz juz chyba malo zgloszen i moze bys sie jeszcze zalapala na wrzesien
glimi Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 https://travel.state.gov/content/visas/en/law-and-policy/bulletin.html wchodzi tu, otwierasz dostepny ostatni wydany bulletin(aktualnie kwietniowy), i w ostatniej tabelce sprawdzasz jaki numer przypada ta europe.
daisy1 Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Hej wszystkim! Wiem, że temat jest juz trochę 'przestarzaly' , ale widzę, ze forum cieszy się dużą popularnoscią i okazało sie być bardzo przydatne dla wielu ludzi więc postanowiłam też zapytać Wylosowałam zieloną kartę, ale niestety z różnych wzgędów dowiedziałam się o tym dopiero tydzień temu... Oczywiscie natychmiast złozyłam aplikacje i czekam na wieści z KCC. Natomiast jestem bardzo niecierpliwa i chciałabym wiedziec czy wogole mam jakies szanse na umowienie spotkania? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam,ale wydawało mi sie, ze ktos próbowal przewidziec termin spotkania na podstawie biuletynu, racja? A, i wogole czy maja jeszcze te zielone karty. Znalazłam biuletyn, ale zupełnie nic z niego nie rozumiem! . Czy ktoś może posłużyć rada jak można sprawdzić czy wogole zostaly jeszcze jakieś karty do rozdania?;p i jeśli tak to kiedy można spodziewać sie spotkania. Nie wiem czy to robi jakąś róznicę, ale miejsce spotkania zaznaczyłam w Kanadzie bo akurat tutaj przebywam. Dodam jeszcze ze moj nr to 2016EU00007xxx Byłam bym bardzo wdzieczna za wszelkie wskazówki! Pozdrowienia ! Tak naprawdę to trudno odpowiedzieć na większość Twoich pytań. Wizy jeszcze są, ponieważ ciągle odbywają się rozmowy. Na kwiecień dla Europy cut-off number jest 24,500. Ale jak długo jeszcze będą dostępne wizy? Nie wiadomo. Ty masz nr 7XXX i gdybyś wszystko załatwiła w terminie to byś mogła mieć rozmowę już w październiku (jeśli mnie pamięć nie myli to na październik były rozpatrywane numery do 9150). Teraz trudno powiedzieć co będzie, bo to zależy od wielu czynników, np. jak szybko przetworzą Twoje dokumenty, jaki jest terminarz rozmów w Kanadzie, a jeśli przetworzą Twoje dokumenty na czas (jak jeszcze będą dostępne wizy), to czy będziesz w stanie skompletować wszystkie dokumenty, np. zaświadczenie o niekaralności z Polski, dokumenty potwierdzające wykształcenie, badania, itp. nie wiem czego jeszcze wymagają w Kanadzie. Jeśli chodzi o sam Visa Bulletin to w sumie nic skomplikowanego, masz w nim podane informacje do jakiego numeru sprawy są rozpatrywane w danym miesiącu. Na przykładzie kwietnia wygląda to tak, że z Europy rozpatrywane są sprawy do numeru 24,500, więc jak masz wyższy numer to musisz czekać na kolejny miesiąc. Krótko mówiąc kwestia biuletynu już Cię nie dotyczy, bo Twój numer był current już dawno. Teraz pozostaje tylko kwestia, czy zdążą przetworzyć Twoje dokumenty jak jeszcze będą dostępne wizy. Powodzenia
Olga. Napisano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2016 Dzięki za szybką i rzeczowa odpowiedz! Wynika z tego, ze pozostaje mi tylko cierpliwie czekać... niestety. Szczerze mówiąc, liczyłam na to, że zajmie im to góra miesiąc, gdzieś wyczytałam, że powinni dać znać o spotkaniu od 4 do 6 tyg. po złożeniu aplikacji...? Znając termin spotkania już bym się tak nie martwiła bo procent odmów na spotkaniu jest bardzo niski. Wszystkie dokumenty mam już przygotowane, ja tez zwarta i gotowa, tylko to czekanie trochę osłabia mój entuzjazm...;p Dzięki jeszcze raz, trzymajcie kciuki!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.