megan07 Napisano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 lepiej kupic walizki z zamkiem TSA czy bez?
zielonywkarty Napisano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2016 ja bym bral z TSA. poprostu wygodniej
czarex Napisano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 W przypadku kłódki bez TSA wyglada to tak, ze jeśli coś wyjdzie na rentgenie walizki to po prostu kłódkę przetną, dokleja kartkę z info ze to zrobili i wrzuca do środka walizki (kłódkę z kartka) jak już sobie sprawdza. Tak mi zrobili w zeszłym roku jak wylatywalem z USA... Inna sprawa ze kłódka na bagażu jest o kant d... Wpiszcie sobie w YouTube czy Google "otwieranie walizki długopisem"... Po tej akcji i obejrzeniu video olewam kwestie kłódek... I podobne
megan07 Napisano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 aha, ja kupilam narazie 1 walizke z tsa wbudowanym, na allegro za 130 juz z przesylka, nie wiem czy brac 2 duze walizki czy 1, a ciekawe czy zlodziejaszki tez nie umia takich z tsa latwo otworzyc wytrychem
zielonywkarty Napisano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 na kazda technike jest technika. np klucz tsa
youhrBro Napisano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 na kazda technike jest technika. np klucz tsa https://theintercept.com/2015/09/17/tsa-doesnt-really-care-luggage-locks-hacked/ Po samym zdjęciu kluczy można je odtworzyć 1:1
Dublin Napisano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 na patent dlugopisem rozwiazaniem sa innego typu konstrukcyjnego walizki ktore maja pasy opasujace calosc lub konstrucje bez zamka tzw ekspresu. ale na zlodzieja nie ma rady. bo walizke mozna zawsze rozciac i dostac sie do srodka. Co do bagazu podrecznego to rzeczywisce przydlaoby sie cos co zabezpieczy przez zwyklym zlodziejem gdy np odwiedzasz toalete w samolocie, specialny rodzaj walizki zamykany na klucz, np na laptopa lub inne drogocenne rzeczy.
megan07 Napisano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 to kupie sobie klodki do podrecznego, niektorzy np Casey Neistat z youtuba mowia by kupowac tanie walizki u chinczyka by wygladaly na badziewne i nie kusily potencjalnych zlodzei zawartosica
Dublin Napisano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 pomysl jesli masz laptopa to w jakiej walizce bedzie bezpieczniejszy w chinskiej czy w bezpiecznej. Idziesz do toalety wracasz a jakas menda ci go ukradla bo mogla sie latwo do srodka dostac. Podejrzewam ze na dluzszych trasach znajdzie sie zawsze w samolocie kilku macaczy obcej wlasnosci. Przy walizce z zamknieciem nie ma szans w latwy sposob przejrzec jej zawartosci mam na mysli tu bagaz podreczny.
zielonywkarty Napisano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2016 A myslisz ze zlodziej nie jest uzbrojony w uniwersalny klucz do klodek. Zreszta mysle ze jak kradna to na lotniskach w samolocie to watpie zeby ktos kupowal bilet na lot na dluzsza trase gdzie pasazerowe spia i probowal krasc laptopa ta 1000 dolkow. bez sensu biznes
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.