Jump to content

wiza turystyczna - zaświadczenie z pracy...

Recommended Posts

I to i to może się przydac :P ale wcale nie musi :P ja zabrałam zaswiadczenie z pracy ze pracuje od ... i na czas nieokreślony :D + zaśw. z banku o stanie konta

Konsul nie oglądał zadnego z tych dokumentów, ale lepiej mieć niz nie ;)

Pozdrawiam

Tak z wlasnego doswiadczenia: Ja mialam zaswiadczenie ze pracuje od ... na czas nieokreslony (bez zarobkow), pani konsul zapytala sie czy pracuje i poprosila o zaswiadczenie z pracy, obejrzala je i zapytala sie ile zarabiam, dostala odpowiedz oddala zaswiadczenie i dostalam wize :D

Zasada jest jedna przy wizie turystycznej: bierz wszystko co moze ci pomoc, jakie tylko mozesz miec zaswiadczenia, ale pokazuj tylko wtedy gdy zostaniesz o cos poproszona, sama nic nie wyciagaj !!!

Ja nie bralam wyciagow z banku bo nie mialam sie czym chwalic :D

Moj wyjazd sponsoruje (bilet itp) rodzinka do ktorej jade na wakcje i tak tez wpisalam we wniosku, tam jest taki punkt kto pokrywa koszty podrozy. Jezeli wpiszesz tam siebie lub rodzicow to przydalby sie wyciag z ich konta, ale niekoniecznie, bo pewnie wiesz ze kwestia wiz turystycznych to wielka loteria. :!:

Ja nie bralam wyciagow z banku bo nie mialam sie czym chwalic  :D  

To tak jak u mnie. :hahaha:

Moj wyjazd sponsoruje (bilet itp) rodzinka do ktorej jade na wakcje i tak tez wpisalam we wniosku, tam jest taki punkt kto pokrywa koszty podrozy.  

Dobry pomysł, też tak zrobie. ;)

Dzieki wszystkim!

Mam mały problem. Dostałam zaświadczenie z prace ze pracuje na czas określony...bo tak jest. Mam umowę do sierpnia (ale w zaswiadczeniu to nie jest napisane) i wiem ze od wrzesnia bedę miała nową umowę na czas nieokreślony (pracuję w szkole). Czy zmienic to zaświadczenie i poprosić żeby mi tam napisano na czas nieokreślony?? Czy też to niepotrzebne??

Pozdrawiam

anja

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...