Skocz do zawartości

Szansa Na Wizę Turystyczną

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Chcę się starać o wizę turystyczną, może głupie pytanie ale czy mam szansę? Głupie pytanie ano dlatego że byłem już 3 razy w USA będąc studentem via CA .
Ostatni raz 2 lata temu , tylko żę zostałem 3 tygodnie dłużej po skączeniu wizy ( do 30 można było być , zwiedzac nie pracować ) tylko że akurat był
Govermant Shut Down ( strajk bracownikow administracyjnych i nici z mojego zwiedzania wielu muzeum itp itd nie weim czy to wytłumacenie dla
konsula bo na pewno się o to zapyta przy rozmowie. ) w pozostałych 2 wyjazdach byłem zawsze na czas :).
Od roku prowadze własną działalność gospodarcza . Pytanie czy mam dobrą historie dla Pana/Pani w konsulacie , wcześniej bedąc studentem
wiadomo nie było stresu przy rozmowie ale teraz nie ukrywam że jest. Chce odwiedzić starych znajomych oraz nawiązać/odnowic kontakty biznesowe.
Pozdrawiam

Napisano

Jak bylam na wizie J1 to tez ja przesiedzialam miesiac tzw. 30 dni na "zwiedzanie". Po wize turystyczna staralam sie kilka lat pozniej i konsul nie poruszyl tematu przesiedzenia. Pytal natomiast po co jade, kogo bede odwiedzac, czy w ten sam rejon co na J1 - u mnie akurat wyjazd byl do innego stanu. Wize dostalam na 10 lat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...