Szymi92 Napisano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2015 Witam, wiem że było kilka wątków na temat tanich biletów ale chciałbym nieco odświeżyć tę kwestię bo możliwe, że coś się zmieniło, a może akurat trafią się kolejne osoby, które polecą jednomyślnie jakieś agencje, przez które będę mógł kupić 4 bilety LOTu dla osób dorosłych ale tutaj pojawia się dodatkowa sprawa... 1. Otóż 5 lat temu, gdy leciałem po raz pierwszy z rodziną do NY kupowaliśmy bilety po prostu w biurze LOTu i nie interesowałem się wówczas gdzie kupię najtaniej. Mam dorosłą siostrę niepełnosprawną, porusza się na wózku i konieczny był do wypełnienia dokument "MEDIF". Wypełniliśmy go od razu po zakupie biletów u swojego lekarza rodzinnego jednak 2 miesiące później, w dzień wylotu stewardessa kręciła nosem i powiedziała, że MEDIF powinien być wypełniany krótko przed wylotem, aby był "aktualny". I mam teraz do Was pierwsze pytanie, kiedy najlepiej wypełnić MEDIF oraz jak go dostać w przypadku, gdybym np. bilety kupił przez internet? 2. Gdzie obecnie najkorzystniej kupić bilety (wylot do NY jakoś pierwszy tydzień września). Nie wiem czy gdzieś w Bydgoszczy istnieją jakiekolwiek znane przez Was i godne polecenia agencje, w których korzystnie kupię takowe bilety? Proszę o odpowiedzi. Dziękuję z góry za pomoc w wyjaśnieniu powyższych spraw. Miłego dnia
Magdalena S Napisano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2015 Witam, wiem że było kilka wątków na temat tanich biletów ale chciałbym nieco odświeżyć tę kwestię bo możliwe, że coś się zmieniło, a może akurat trafią się kolejne osoby, które polecą jednomyślnie jakieś agencje, przez które będę mógł kupić 4 bilety LOTu dla osób dorosłych ale tutaj pojawia się dodatkowa sprawa... 1. Otóż 5 lat temu, gdy leciałem po raz pierwszy z rodziną do NY kupowaliśmy bilety po prostu w biurze LOTu i nie interesowałem się wówczas gdzie kupię najtaniej. Mam dorosłą siostrę niepełnosprawną, porusza się na wózku i konieczny był do wypełnienia dokument "MEDIF". Wypełniliśmy go od razu po zakupie biletów u swojego lekarza rodzinnego jednak 2 miesiące później, w dzień wylotu stewardessa kręciła nosem i powiedziała, że MEDIF powinien być wypełniany krótko przed wylotem, aby był "aktualny". I mam teraz do Was pierwsze pytanie, kiedy najlepiej wypełnić MEDIF oraz jak go dostać w przypadku, gdybym np. bilety kupił przez internet? 2. Gdzie obecnie najkorzystniej kupić bilety (wylot do NY jakoś pierwszy tydzień września). Nie wiem czy gdzieś w Bydgoszczy istnieją jakiekolwiek znane przez Was i godne polecenia agencje, w których korzystnie kupię takowe bilety? Proszę o odpowiedzi. Dziękuję z góry za pomoc w wyjaśnieniu powyższych spraw. Miłego dnia 2 - internet? i tak czeka was przesiadka. ot chociazby: https://www.kayak.pl/flights/BZG-NYC/2015-09-02/2015-09-17
sly6 Napisano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2015 pytanie jakie jest to z przesiadka czy tez bez przesiadki jak bez przesiadki to musisz pilnowac-polowac na srody kiedy to lot oglasza kierunki kiedy mozesz kupic tanio bilet
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.