kolpak Napisano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2015 Hej! W 2010 roku pracowałem w USA w programie Work and Travel. Nie rozliczyłem się z podatku, bo po prostu zapomniałem, a kwota nie była na tyle duża ($80, bo pracodawca zwrócił większość podatku) żeby o tym pamiętać. Teraz pytanie: czy istnieją ze względu na to jakieś przeciwności co do otrzymania wizy turystycznej? Nawet jeśli chciałbym się rozliczyć, to nie mam takiej możliwości, bo można rozliczać się na 3 lata wstecz. Co zrobić w takiej sytuacji? Pozdrawiam ;-)
sly6 Napisano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2015 mozna sie rozliczyc z dawnych lat liczyc sie bedzie czy nie masz zakazu wjazdu i jak kto bylo z tym pobytem na w&t
TAX Consulting Napisano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2015 Podatku za 2010 rok nie można już rozliczyć (ewentualnie należny zwrot przepadł na rzecz rządu USA). Niemniej brak rozliczenia nie powinien spowodować problemu z otrzymaniem wizy turystycznej. Ewentualny problem może się pojawić w przypadku ubiegania się o "zieloną kartę" ale i w tym wypadku wszystko będzie można wyprostować bo najprawdopodobniej należał się Panu zwrot podatku, więc co istotne brak rozliczenia nie spowodował zaległości podatkowych. ___________ TAX Consulting
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.