PiotrP Napisano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2015 Witam wszystkich, Mam takie pytanie. Moja przyszła żona ma ciotkę która jest obywatelką USA. Czy ona (ciotka) może próbować ściągnąć nas do siebie w jakiś sposób ? Czy nie ma takiej możliwośći ? Czytałem informacje zawarte w tym temacie - http://www.usa.info.pl/wizy.php#k1 Ale nie bardzo je rozumiem.
zielonywkarty Napisano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2015 Ciotka to zadna bliska rodzina z tego co czytalem.
Joanna30 Napisano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2015 Ciotka musiałaby najpierw ściągnąć swoje rodzeństwo (rodzica Twojej przyszłej żony), a potem ten rodzic mógłby ściągnąć Twoją (cały czas) przyszłą żonę. A potem Twoja żona (już obecna) Ciebie. Lub czekać aż jej rodzic zostanie obywatelem i ściągnąć Was oboje. Czas oczekiwania to jakieś 13 lat dla rodzeństwa obywatela - czyli za jakieś 13 lat rodzic Twojej przyszłej żony mógłby wyemigrować. Potem ona (cały czas w stanie wolnym), a potem Ty. Lub Wy oboje, kiedy rodzic zostanie obywatelem.
PiotrP Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2015 Tak myślałem, że to nie jest takie proste. No nic, spróbujemy z GC. Jeszcze jedno pytanie. Czy dla osób prowadzących biznes, są wizy wjazdowe nieterminowe ? Czy długość każdego pobytu jest narzucana przy wjeździe do USA ? Mieszkam i pracuję (prowadze biznes) w UK, nie jestem rezydentem UK.
Joanna30 Napisano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2015 Każda z wiz nieimigracyjnych owocuje określoną, ograniczoną długością pobytu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.