bonhartus Napisano 19 Września 2015 Zgłoś Napisano 19 Września 2015 Doleciałem do Chicago , wiec mogę napisać już kilka słów. Na początek, w Chicago mam rodzinę wiec start mam ułatwiony, za praca chwilowo nie latam, trzeba troszeczkę odpocząć. 17 z warszawy wyleciałem z rodzina. lot długi i nudny na lotnisku w Chicago pani pokierowała nas do bramek dla nie-rezydentów, tam dopiero po pokazaniu kopert i odprawieniu się po locie zostaliśmy zaprowadzeni do pokoju imigracyjnego(wielka sala tego nie nazwę). Czekało tam juz trochę osób, ale po jakichś 30 minutach zostaliśmy zawołani. pieczątki na rok wbite, i potem tylko po walizki. nic nie przeszukiwali, choć wiozłem kilka rzeczy za które mogliby sie przyczepić ale tak to juz jest z zamówieniami od rodziny Cala procedura trwała od wyjścia z samolotu jakieś 1,5h. Potem pojechaliśmy do domku na odpoczynek.wczoraj pozwiedzałem sobie biuro Social Security złożyłem wnioski od razu na przyznanie numeru i odwiedziłem kilka polskich sklepików. dzisiaj czeka mnie trochę zwiedzania . Ciag dalszy opisze później . pozdrawiam ":)
TheHmTh Napisano 20 Września 2015 Zgłoś Napisano 20 Września 2015 Miło że chcesz się z nami tym podzielić, lubie takie posty i nie moge się doczekać kontynuacji, pozdrawiam i zycze powodzenia!
jkb Napisano 20 Września 2015 Zgłoś Napisano 20 Września 2015 Gratulacje! Gdzie w Chicago sie osiedliles, z ciekawosci spytam?
Gość aneska22 Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Hej u nas podobnie. Z tym, że też czekałam z dzieckiem w tej poczekalni, ale nie musiałyśmy nigdzie dalej iść bo przyszedł urzędnik, oddał paszporty i tyle z ciekawości zapytam jak mój poprzednik, gdzie się osiedliłeś?
bonhartus Napisano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Ostry weekend:) rodzinka chciała sie przywitać i trochę pobalowaliśmy. Obecnie mieszkam przy Norridge , W Foster ave. siedzimy w domku teraz i czekamy na SSN bo bez tego w banku bida a i resztę spraw cieczko załatwić. Potrzebuje jakiegoś namiaru na tłumacza.. dla dziecka zapomniałem przetłumaczyć dokumentów (birth certificate ). a do szkoły potrzebne . Prace zacznę sobie szukać jak juz numer do mnie dojdzie. jeszcze prawo jazdy zdać i można zacząć zwiedzanie;)'Pozdrawiam
Karolcia2 Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 W Chicago polecam BEST POL AGENCY na Belmoncie jesli chodzi o jakakolwiek papierkowa robote i tlumaczenia.
Gość aneska22 Napisano 22 Września 2015 Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Też czekam na SSN to blisko siebie, ja Niles
bonhartus Napisano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Niom ,moze kiedys jakies piwko;) narazie jestem po zalatwianiu dla malej szkoly.... zamieszkalem u siostry ,oczywiescie tylko z adresu w des plaines bo tam lepsza szkole maja niz ta kolo mnie;) papierki lacznie z tlumaczeniem birth certyficate, do tego papierki mojej siostry odnosnie mieszkania, rachunkow, +physical ... na poniedzialek do zrobienia w klinice.Ale mala juz zapisana. Teraz tylko prawko zdac gdzies za tydzien , jakas prace podlapac i mozna dalej zyc:)pozdrawiam
Gość aneska22 Napisano 23 Września 2015 Zgłoś Napisano 23 Września 2015 Też jestem na etapie zapisywania córki do przedszkola:) muszę się zorientować co i jak i prawko też mam w planach niedługo robić
grape Napisano 23 Września 2015 Zgłoś Napisano 23 Września 2015 Hej, tak z ciekawości pytam, w paszporty wbili Wam jakąś pieczątkę z datą ważności 'wizy'? Ja mam tylko owalną z datą przekroczenia granicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.