Studentka2394 Napisano 4 Października 2015 Zgłoś Napisano 4 Października 2015 Cześć, pare lat temu dostałam wizę turystyczna, wyjeżdżałam i było wszystko w porządku, ostatnim razem jak chciałam wjechać nie wpuścili mnie, zabrali wizę i do tego dostałam zakaz wjazdu do USA na 5 lat. Zostałam oskarżona o to, ze pracowałam nielegalnie. Moje pytanie czy jest w ogóle jeszcze szansa ze dostanę wizę i bede mogła wyjechać? Dodam jeszcze ze w najbliższym czasie bede miała podwójne obywatelstwo(niemieckie)
Joanna30 Napisano 4 Października 2015 Zgłoś Napisano 4 Października 2015 Szansa jest zawsze. Po tych pięciu latach możesz spróbować podejść po wizę. Czy ją dostaniesz? Tego nie wie nikt. Jeśli podejrzewali, że pracowałaś, czyli wykorzystywałaś wizę niezgodną z jej przeznaczeniem, to mogą obawiać się, że znów tego spróbujesz, a wiza turystyczna nie jest od tego. Obywatelstwo niemieckie niczego nie zmieni. Ban/przewinienie jest na osobę, a nie na paszport jaki posiada.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.