Skocz do zawartości

Ead (Eac) - Pozwolenie O Prace W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc

Czy moglby ktos udzielic troche informacji nt procesu ubiegania sie o pozwolenie o prace na terenie Stanow Zjednoczonych?

Najbardziej interesuje mnie czy podczas oczekiwania na pozwolenie (a jest to z reguly okres 90 dni) mozliwe jest opuszczanie terenu Stanow Zjednoczonych?

Dziekuje z gory za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Napisano

Czesc

Czy moglby ktos udzielic troche informacji nt procesu ubiegania sie o pozwolenie o prace na terenie Stanow Zjednoczonych?

Najbardziej interesuje mnie czy podczas oczekiwania na pozwolenie (a jest to z reguly okres 90 dni) mozliwe jest opuszczanie terenu Stanow Zjednoczonych?

Dziekuje z gory za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Oczekiwanie na EAD nie ma zadnego zwiazku z opuszczaniem terenu US lub nie. Wszystko zalezy od rodzaju wizy / procesu ktory umozliwia Ci staranie sie o niego i posiadanie (lub nie) AP (Advanced Parole).

Napisano

Czesc

Jesli chodzi o rodzaj wizy to jest to L2 (spouse of L1). Zona jest juz na miejscu, ja myslalem zeby poleciec i zlozyc dokumenty o EAD (aktualnie i tak mam 2 miesieczny kontrakt w pl jeszcze do wypelnienia) aby uniknac pozniej 3 miesiecy bez pracy na miejscu.

Napisano

Czesc

Jesli chodzi o rodzaj wizy to jest to L2 (spouse of L1). Zona jest juz na miejscu, ja myslalem zeby poleciec i zlozyc dokumenty o EAD (aktualnie i tak mam 2 miesieczny kontrakt w pl jeszcze do wypelnienia) aby uniknac pozniej 3 miesiecy bez pracy na miejscu.

To spokojnie. Na L mozesz sobie jezdzic tyle ile chcesz, tylko sie upewnij sie ze do tego EADa odciskow nie beda potrzebowali jak przy wizach malzenskich...

Napisano

Tak ale to wlasnie jest malzenska (L2 - malzonek L1). Czyli ze rozumiem ze moglbym poleciec na miejsce, zlozyc dokumenty, odciski palcow itp i wrocic do Polski?

Napisano

Hej

Czy moglbys sprecyzowac co miales na mysli?

Dziekuje z gory

Ze wezwa Cie na biometrics (co zreszta Karina potwierdzila w innym Twoim watku - jak widzialem). Wiec jezeli wyjedziesz od razu to bedziesz musial wrocic, bo ja nie stawisz sie na odciski to twoja aplikacja o EAD bedzie niewazna. Po odciskach nie ma zadnego powodu dla ktorego nie moglbys wrocic do Polski.

Napisano

Dziekuje bardzo, sorki nie zwrocilem uwagi, w tamtym watku dlugo nic sie nie dzialo i jakos z gory zalozylem ze umarl smiercia naturalna.

Ostatnie male pytanko juz mam - czy takie wezwanie wiaze sie z adnoacja np 1-2 tyg wczesniej czy jest to z dniana dzien? Nie widze problemu zeby sie przeleciec dla zlozenia samych odciskow jednakze z przyczyn oczywistych nie podolam podrozy w ciagu 1 dnia niestety.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...