Skocz do zawartości

Status Studencki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Wam. Jestem od 1,5 roku w Stanach i zmieniłam tu na miejscu status z B2 na F1. Zastanawia mnie, dlaczego nie mam żadnej informacji w paszporcie? Wiem że wszystko mają w serwerach, bo nie bylo problemu żeby rodzice do mnie przyjechali w czasie wakacji, bo sprawdzali moje dane w konsulacie. Chciałabym się również zapytać jak to wygląda z wyjazdem do Polski? Słyszałam że wtedy trzeba iść do konsulatu starać się o nową wizę F1. Czy są z tym duże problemy? Jak to wyglada? Bardzo tęsknię za rodzina aczkolwiek nie chce tracić szansy, kiedy jestem tu legalnie. Dziekuje.

Napisano

Cześć Wam. Jestem od 1,5 roku w Stanach i zmieniłam tu na miejscu status z B2 na F1. Zastanawia mnie, dlaczego nie mam żadnej informacji w paszporcie? Wiem że wszystko mają w serwerach, bo nie bylo problemu żeby rodzice do mnie przyjechali w czasie wakacji, bo sprawdzali moje dane w konsulacie. Chciałabym się również zapytać jak to wygląda z wyjazdem do Polski? Słyszałam że wtedy trzeba iść do konsulatu starać się o nową wizę F1. Czy są z tym duże problemy? Jak to wyglada? Bardzo tęsknię za rodzina aczkolwiek nie chce tracić szansy, kiedy jestem tu legalnie. Dziekuje.

Musisz isc po wize, jesli wyjedziesz z USA. Musisz miec wazne I-20 z w miare swiezy travel signature. Nie pamietam czy Sevis jest potrzebny. Umawiasz sie normalnie na wizyte jak przy kazdej wizie. Nie wiem czy sie przy****ja za zmiane statusu.

Napisano

A mogą sie .....jak kto Kaer powiedzial dosadnie

To ze masz zmieiony status to ok lecz masz rozmowę z innym człowiekiem

Bywało tak ze ktos byl po wizę to anulowali wizę turystyczna

Ważne abyś była swiadoma co może być ..

Napisano

Wyczytałam w internecie. Aczkolwiek wydaje mi się ze to tez duże ryzyko..

A co jak nie dostaniesz wlepki w Kanadzie? Zamieszkasz tam? Albo bedziesz miala AP?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...