Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Proszę o poradę. Ponad rok temu poznałam Amerykanina, który przyjechał do Polski na urlop. W trakcie jego pobytu często się spotykaliśmy i po jego wyjeździe nadal utrzymywaliśmy kontakt. Po kilku miesiącach znów przyjechał (ma własną firmę więc wzięcie wolnego to dla niego nie problem) i od tamtego czasu jesteśmy razem. W styczniu dostałam wizę turystyczną B1/B2 i w lutym pojechałam go odwiedzić. Byłam tam przez dwa tygodnie (pracuję na umowę o pracę, skończyłam studia). W sierpniu planuje wyjechać do niego na 3 miesiące. Chcemy zobaczyć czy to jest rzeczywiście To i chcemy być razem. Jeżeli stwierdzimy, że tak, to w grudniu wracamy oboje do Polski i będziemy się starać o wizę narzeczeńską. Planuje zostawić swoja pracę, bo i tak była to tylko praca tymczasowa, brak możliwości rozwoju itd.

Co mówić na rozmowie z urzędnikiem na lotnisku? Czy przyznać się, ze jadę do chłopaka czy mówić, ze to tylko przyjaciel? Nie planuje tam pracować (pewnie, ze bym chciała, ale nie chcę naruszać warunków wizy turystycznej). A może jest jeszcze jakis inny sposób na rozwiązanie naszego problemu?

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Ostatnio jest wysyp takich tematow.... i w kazdym ta sama odpowiedź. Mow prawdę. I sprawdz sobie odpowiedzi w 17467530 podobnych tematach. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...