Deathel Posted June 5, 2016 Report Share Posted June 5, 2016 Witam serdecznie, Mam problem z wypełnieniem wniosku o wizę, a konkretniej z rubryką previous U.S. Travels. Byłem już w stanach i miałem wizę, ale było to 10 lat temu i na chwilę obecną nie mam swojego starego paszportu w którym była stara wiza do USA. Pytanie we wniosku o daty ostatnich pobytów w USA nie są problemem, jako że można dać datę orientacyjną, jednak jeśli chodzi o datę wydania wizy do USA to takiej możliwości nie ma, a jako że nie mam swojego paszportu to nie jestem w stanie sprawdzić tej daty. Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? Byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc. Pisałem już w temacie: "Jak wypełnić wniosek DS-160" już jakiś czas temu ale niestety nie otrzymałem odpowiedzi :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Jeśli możesz podać datę w przybliżeniu, podobnie jak z podróżami, to tak zrób. Jeśli nie, a: - możesz tam wpisać "nie pamiętam", czy coś w ten deseń, to tak zrób - musisz tam koniecznie podać datę, to podaj mniej więcej, a ewentualnie wyjaśnisz na rozmowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathel Posted June 6, 2016 Author Report Share Posted June 6, 2016 Nie pamiętam można wpisać do rubryki o numer wizy, natomiast jeśli chodzi o datę wydania wizy to nie ma takiej opcji co jest idiotyczne. Też myślałem o tym, żeby napisać datę w przybliżeniu, jednak słyszałem gdzieś, że w przypadku błędów w wypełnieniu wniosku o wizę wniosek jest automatycznie oddalany więc wolałem spytać. W końcu 630 zł piechotą nie chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Miałem w swoich wnioskach kółka data na około i jakoś nie odrzucili mi wniosku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.