hubertck Napisano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2016 Witam, Dzisiaj sprawdziłem wyniki loterii. Okazało się że przeszedłem do kolejnego etapu z numer 21xxx, całkiem o tym wcześniej zapomniałem. Wypełniając DS-260 zauważyłem że paszport mam do sierpnia 2016. Czy jest sens wypełniać wniosek z tym paszportem i w międzyczasie wyrobić nowy? Czy lepiej najpierw wyrobić nowy i dopiero wypełniać ? Mieszkam w UK, do Polski jadę 20 lipca i wtedy mógłbym złożyć wniosek ale od tego momentu jeszcze trzeba czekać ok. miesiąca. Czy nie będzie to za późno na wypełnienie DS-260 ? Dziękuje za odpowiedź, Pozdrawiam
hubertck Napisano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedź. A może wiesz do kiedy można wysyłać ten DS ? Aktualnie mieszkam w UK, ok 20 lipca jadę do Polski i dopiero wtedy składał bym wniosek o nowy paszport. Więc dostanę go w połowie(?) sierpnia. Nie będzie to za późno na wysłanie wniosku ? Czy są jakieś przeciwwskazania do wysyłania ds z tak krótkim paszportem ? Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat, przecież DS można później edytować.
Joanna30 Napisano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2016 Nie będzie za późno. Rozmowy o wizę i tak zaczynają się w październiku, a Ty masz dość wysoki numer, więc i tak rozmowę będziesz miał dopiero w przyszłym roku, w okolicach kwietnia.
hubertck Napisano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2016 Ok, dzieki. Tak zrobie w takim razie. Ale dla zaspokojenia mojej ciekawosci, mozesz powoedziec jak to jest z tym paszportem? Czy jest gdzies napisane konkretnie ze musi wazny x czasu do przodu na tym etapie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.