Harv24 Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 W 4 próbie zostałem wylosowany z numerem 10XXX i na tym skończyło się szczęście Problem mamy jednak taki, że cała rodzina ma nieważne paszporty (już się pokończyły daty ważności, a nie było potrzeby ich przedłużania). Wcześniej, gdy wypełniało się 2 wnioski (wypełniał je kolega, który wylosował kartę 4 lata temu) nie trzeba było podawać danych z paszportu. Teraz, gdy wziąłem się za wypełnianie formularza DS-240 okazało się ze trzeba wpisać paszport:( Mam w związku z tym pytanie, jeśli złożymy jutro odpowiednie podania o paszporty i otrzymamy je za około 3-4 tygodnie, i wtedy też wypełnię DS-240 to czy jest jakaś obawa że nie załapiemy się na rozmowę konsulem? Czy może jest jakiś sposób aby teraz nie podawać danych z paszportu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 DS 260 to raz A inna sprawa jak będziesz czekać jeden rok aby wyrobić paszporty to będzie nie ciekawie A tak te 2-3 tyg teraz jest bez różnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harv24 Posted May 4, 2016 Author Report Share Posted May 4, 2016 Tak, oczywiście DS-260, przepraszam za błąd. Dziękuję za odpowiedź. Uff, trochę mnie uspokoiłeś, czyli jutro jadę z rodziną składać wnioski o paszporty i za około 4 tygodnie wypełniam formularze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Tak jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 masz w niski numer spokojnie sie zalapiesz mysle jezeli wypelnisz ds'a za 3-4 tygodnie. na paszport sie czeka max 3-4 tygodnie wiec sie nie stresuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
glimi Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 moze i wypelnic za 2 miesiace. Rozmowy sa od pazdziernika wiec pierwsze wnioski i tak beda przetwarzac gdzies we wrzesniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawendowe_pole Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 z tego co wiem można wyrobić paszport w trybie przyspieszonym i trwa to wtedy ok. 2 tyg (koleżanka kiedyś tak wyrabiala i miala gotowy w niewiele ponad tydzień. Trzymam kciuki by się udało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Ale nie ma sensu się spieszyć Numer jest na tyle niski, więc nawet jakby odesłali DS 260 we wrześniu, to spokojnie się załapią na rozmowę Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubertck Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Witam A co w przypadku, gdy paszport kończy mi się w sierpniu ? Jest sens wypełniać wniosek z tak krótkim terminem ? Czy lepiej poczekać na nowy i dopiero wysyłać DS-260 ? Dopiero dzisiaj sprawdziłem wyniki losowania, okazało się że w końcu się udało. Ale mam zagwozdkę z tym paszportem. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Wyrób sobie nowy paszport i wtedy wyślij DSa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.