Nestle Napisano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 Witam. W piątek pt. 05.08.16 dostałem wizę i opcje dostarczenia mam kurierem do domu. Moje pytanie brzmi: Jaki jest czas oczekiwania na kuriera z wizą? Nie ukrywam, że troszkę mi się spieszy, ponieważ już mam kupiony bilet samolotem do stanów w czwartek 11.08. Mam nadzieje że zdąży mi przyjść paszport z wizą do tego czasu. Pozdrawiam
Gość Napisano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 Najwazniejsza zasada: NIGDY nie kupuj zadnych biletow dopoki nie bedziesz mial wizy z paszportem w reku.
KaeR Napisano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 Najwazniejsza zasada: NIGDY nie kupuj zadnych biletow dopoki nie bedziesz mial wizy z paszportem w reku. Zawsze kupowalem bilet przed otrzymaniem wizy. ;P
KaeR Napisano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 To taki niepotrzebny stres. Generalnie taka jest zasada, ale czasem stres jest warty tanszych biletow. W wiekszosci moich o wize aplikacji mialem polowke lotu do USA, czyli lot do Polski jest pierwszy a do USA drugi, wiec i tak nic nie moglem zrobic. Staram sobie tylko przypomniec co wpisywalem w DS-160... chyba tak. Najwyzej bym wytlumaczyl.
Nestle Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 A odpowiedzi na moje pytanie dalej nie dostałem, bilet zamówiony i zamiast człowiekowi doradzić to najlepiej wytykać jego błąd... Który jest uzasadniony tym, że mam ograniczony czas i nie mam czasu na oczekiwanie na wizę a potem zajmować się sprawą biletu. Mam nadzieje, że do czwartku wiza dojdzie.
Gość Napisano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 Ciezko odpowiedziec, bo nikt dokladnie nie wie kiedy twoj paszport do ciebie dotrze. Poczytaj tutaj jak mozesz zlokalizowac swoj paszport http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-passporttrack.asp
KaeR Napisano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 A odpowiedzi na moje pytanie dalej nie dostałem, bilet zamówiony i zamiast człowiekowi doradzić to najlepiej wytykać jego błąd... Który jest uzasadniony tym, że mam ograniczony czas i nie mam czasu na oczekiwanie na wizę a potem zajmować się sprawą biletu. Mam nadzieje, że do czwartku wiza dojdzie.Przeważnie kilka dni. Zależy od oblężenia konsulatu. U mnie rozstrzal był 2-10 dni. 10 dni było w okresie świątecznym.Mam wrażenie, że szybciej jest z odbiorem osobistym, bo paszport i tak pewnie zbiorczo trafi do biura najpierw.
Dracid Napisano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2016 Żona miała rozmowę w czwartek, paszport dostała już w poniedziałek.
Nestle Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Dziękuję za pomoc. Przyszedł w Środę akurat dzień przed wylotem. Pozdrawiam do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.