Nestle Posted August 8, 2016 Report Share Posted August 8, 2016 Witam. W piątek pt. 05.08.16 dostałem wizę i opcje dostarczenia mam kurierem do domu. Moje pytanie brzmi: Jaki jest czas oczekiwania na kuriera z wizą? Nie ukrywam, że troszkę mi się spieszy, ponieważ już mam kupiony bilet samolotem do stanów w czwartek 11.08. Mam nadzieje że zdąży mi przyjść paszport z wizą do tego czasu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 8, 2016 Report Share Posted August 8, 2016 Najwazniejsza zasada: NIGDY nie kupuj zadnych biletow dopoki nie bedziesz mial wizy z paszportem w reku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted August 8, 2016 Report Share Posted August 8, 2016 Najwazniejsza zasada: NIGDY nie kupuj zadnych biletow dopoki nie bedziesz mial wizy z paszportem w reku. Zawsze kupowalem bilet przed otrzymaniem wizy. ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 8, 2016 Report Share Posted August 8, 2016 To taki niepotrzebny stres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted August 8, 2016 Report Share Posted August 8, 2016 To taki niepotrzebny stres. Generalnie taka jest zasada, ale czasem stres jest warty tanszych biletow. W wiekszosci moich o wize aplikacji mialem polowke lotu do USA, czyli lot do Polski jest pierwszy a do USA drugi, wiec i tak nic nie moglem zrobic. Staram sobie tylko przypomniec co wpisywalem w DS-160... chyba tak. Najwyzej bym wytlumaczyl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nestle Posted August 8, 2016 Author Report Share Posted August 8, 2016 A odpowiedzi na moje pytanie dalej nie dostałem, bilet zamówiony i zamiast człowiekowi doradzić to najlepiej wytykać jego błąd... Który jest uzasadniony tym, że mam ograniczony czas i nie mam czasu na oczekiwanie na wizę a potem zajmować się sprawą biletu. Mam nadzieje, że do czwartku wiza dojdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 8, 2016 Report Share Posted August 8, 2016 Ciezko odpowiedziec, bo nikt dokladnie nie wie kiedy twoj paszport do ciebie dotrze. Poczytaj tutaj jak mozesz zlokalizowac swoj paszport http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-passporttrack.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted August 8, 2016 Report Share Posted August 8, 2016 A odpowiedzi na moje pytanie dalej nie dostałem, bilet zamówiony i zamiast człowiekowi doradzić to najlepiej wytykać jego błąd... Który jest uzasadniony tym, że mam ograniczony czas i nie mam czasu na oczekiwanie na wizę a potem zajmować się sprawą biletu. Mam nadzieje, że do czwartku wiza dojdzie.Przeważnie kilka dni. Zależy od oblężenia konsulatu. U mnie rozstrzal był 2-10 dni. 10 dni było w okresie świątecznym.Mam wrażenie, że szybciej jest z odbiorem osobistym, bo paszport i tak pewnie zbiorczo trafi do biura najpierw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracid Posted August 8, 2016 Report Share Posted August 8, 2016 Żona miała rozmowę w czwartek, paszport dostała już w poniedziałek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nestle Posted August 10, 2016 Author Report Share Posted August 10, 2016 Dziękuję za pomoc. Przyszedł w Środę akurat dzień przed wylotem. Pozdrawiam do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.