tomfrompl Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Witam, na forum jestem od jakiegoś czasu, posty przeglądam ale raczej w celach informacyjnych, od jakiegoś czasu każdą wypłatę odkładam właśnie na podróż do USA, w celach turystycznych, prawdopodobnie ze znajomym ale jestem bardziej nastawiony na samotną podróż. Ale do rzeczy. Niedługo chcę ubiegać się o wizę, jeśli chodzi o pytania do tego punktu myślę że wiem już wystarczająco, co i jak wygląda. Zakładając że dostanę wizę na 10 lat, kolejnym krokiem będzie zakup biletu lotniczego i planowanie dokładnej daty podróży. Bardzo chciałbym odwiedzić Californie, a w wyszukiwarkach lotów znalazłem kilka ciekawych okazji. Teraz pojawiają się pytania na które potrzebuję odpowiedzi i pomocy. - Jeśli w wniosku wizowym zaznaczę że planuję odwiedzić USA w marcu przyszłego roku (daty podane będą przykładu), ale okaże się ze złapię ciekawą ofertę wylotu np w kwietniu, czy jest to problemem? - jeśli zakupię bilet w obie strony, z terminem powrotnym po około dwóch miesiącach, tj data wylotu 2.04, natomiast data powrotu 15.06, i z tą datąlotu powrotnego pojawię się już na lotnisku w USA przy ostatecznej decyzji czy i na jak długi czas będę mógł zostać w USA, może dojść do sytuacji że podbiją mi datę powrotu szybszą niż ta która widnieje na bilecie? - i ostatnia kwestia już przy wydaniu decyzji pozwalającej mi na wjazd na terytorium Stanów, czy jeśli nie mam żadnej rodziny w USA, jadę po prostu turystycznie po raz pierwszy, mając jakieś tam środki na przeżycie przez te około 2 miesiące, obecnie zadowalające zarobki w Polsce, wybierając się na podróż życia - duża będzie szansa na cofnięcie mnie do Polski? pozdrawiam i dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 1. nie 2. mogą, aczkolwiek zwyczajowo wbijają pobyt na 6 miesięcy, bez względu na to, na ile się przyjeżdża 3. jak będziesz miał wszystko poukładane i cała Twoja wyprawa będzie trzymała się kupy, to zawróceniem się nie przejmuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.