destro Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2016 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! nie spodziewałem się aż takiego odzewu To już z grubsza wiem na czym stoję tzn na niczym Uściślając nieco, pracuję regularnie jakieś 7 lat, ale jak wspomniałem głównie jako freelancer co pewnie też nie ma wielkiej wartości 6 ostatnich lat przy reklamach dla jednego z największych polskich reklamodawców co pewnie ktoś tam mógłby potwierdzić jeśli bym ładnie poprosił Wcześniej robiłem jeszcze różne zlecenia ale najczęściej to była drobnica + współpraca z małą agencją reklamową która może już nawet nie istnieć. Moje "stanowisko" to raczej nie graphic designer - bardziej coś jak 3D graphic artist 3D generalist, motion designer, animator ( choć ostatnio tak dużo nie animuję jak kiedyś ) Studiowałem informatykę na uniwersytecie łódzkim ale tylko kilka miesięcy bo jak zobaczyłem jak sama informatyka tam wygląda to zwątpiłem i oszczędziłem sobie tego doświadczenia ( jakaś młoda kobieta, speszona i wystraszona ciągle się gubiła aż studenci ją poprawiali i pomagali a na zaliczenie pierwszego semestru - opis jeden funkcji edytora dos np kopiuj wklej no to były żarty a nie studia informatyczne, takich rzeczy uczyliśmy się w 4 klasie podstawówki.) Potem jeszcze bardzo przyszłościowy kierunek marketing i zarządzanie szło mi nawet nieźle ale dość szybko sobie uświadomiłem,żę jak będę pracował w czymś związanym z tym czego się uczę to się wykończę przed 30-tką w międzyczasie pojaiwła się nowa opcja to szkoła Efektów specjalnych i anaimcji Drimagine z dyrektorem zdobywcą oskara Zbigniewem Rybczyńskim - którego nikt nie zna rzuciłem marketing i skuszony obietnicami pobiegłem do tej szkoły - okazało się że to roczny intensywny kurs a nie normalna szkoła np zajęcia od poniedziałku do soboty po nawet 10h dziennie + prace domowe Więc jak widać studiowanie + doświadczenie również blado wygląda i raczej nic tutaj nie ugram z tą wizą, chyba że sobie kupię dyplom na bazarku
Werths Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Ale możesz przecież na inną wize na spokojnie śmignąć. Ja tam nie widzę problemu z tym
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.