Swiergotek Napisano 22 Października 2016 Zgłoś Napisano 22 Października 2016 Witam, jakieś pół roku temu dostałem odmowę przyznania wizy do Australii e-visitor, tej która podobno wszyscy dostają. Powód był taki, że nie wysłałem dodatkowych dokumentów przetłumaczonych na angielski. Nie chciało mi się tego załatwiać, więc wizy nie dostałem i zamiast Australii zwiedzałem w tym roku Hiszpanię. I teraz mam wątpliwość, czy fakt, że australijski urząd imigracyjny odrzucił mój wniosek może mieć jakiś wpływ na decyzje konsula USA na temat mojej wizy turystycznej B-2? Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim przypadkiem?
sly6 Napisano 22 Października 2016 Zgłoś Napisano 22 Października 2016 Podobno każdy dostaje. Jak tak podejdziesz teraZ do wizy USA to podobnie może być. Bez pytania nie pokazuj żadnych dokumentów a odpowiadaj z uśmiechem. tylko na pytania
Swiergotek Napisano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 22 Października 2016 Bez pytania nie pokazuj żadnych dokumentów a odpowiadaj z uśmiechem. tylko na pytania Nie zamierzam nic pokazywać, ani nawet nic zabierać poza paszportem i tymi dwoma potwierdzeniami. Wtedy zmyliło mnie to, że wszędzie czytałem, że taka wiza to tylko formalność. No i niestety się zdziwiłem Obawiam się teraz trochę, bo australijski i amerykański urząd imigracyjny wymieniają się informacjami. Mogę się pojawić konsulowi w komputerze i wtedy mógłby być problem.
sly6 Napisano 22 Października 2016 Zgłoś Napisano 22 Października 2016 Zawsze możesz powiedzieć ze sie rozmyśliłeś Bo odmowę nie masz za kłamstwo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.