shephard Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2016 Witam Wszystkich, Z góry przepraszam, jeśli powtarzam temat, ale od jakiegoś czasu nie mogę znaleźć dokładnej odpowiedzi na moje pytanie. Możliwe, że komplikuję ale... Generalnie niedługo wybieram się do Nowego Jorku i mam zamiar zakupić tam kartę graficzną o wartości około 420$. Karta nie idzie na handel, będzie wyłącznie na mój własny użytek. Generalnie słyszałem, że produkty do łącznej wartości do 440 EUR na własny użytek zwolnione są z opłat celnych. Czy ktoś jest w stanie to potwierdzić? Nawet jeśli cło może nie być naliczone, to czy mogą mi dorzucić VAT? Przy okazji miałbym dodatkowe pytanie - najwygodniejszą opcją dla mnie byłoby kupno sprzętu przez internet, z odbiorem w sklepie. Czy i jaki podatek od sprzedaży (sales tax) zostanie naliczony skoro nie jestem rezydentem USA? Z góry dzięki wielkie za pomoc!
andyopole Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2016 Najprosciej wejść na strone www.mf.gov.pl Tam sa wszystkie potrzebne przepisy dotyczące przywozu. Nie wiem jak ze sprzedażą krajowa w USA dla obcokrajowcow ale gdy np. kupuje cos w innym stanie gdzie jest sales tax pokazuje prawo jazdy z mojego stanu i taxu nie place.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.