p.kruszynski90 Napisano 18 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2017 Witam, zapewne postów takich jak ten było wiele dlatego po krotce przedstawię sytuacje: myślimy wraz z partnerka o kilku bądź kilkunastudniowym urlopie w miami. Za nierozsądne uważam zakup biletu lotniczego przed otrzymaniem wizy/promesy. Czy brak biletów lotniczych może się okazać przeszkoda podczas rozmowy o wizę ? Jestem osoba skazana (otrzymałem grzywnę 500zl za występek mniejszej wagi) - czy powinienem sam się z tym wychylić czy zaczekać na ewentualne pytanie dot. ewentualnej karalności ?
sly6 Napisano 18 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2017 nie jest żadna przeszkodą ze nie masz biletu a czasami bywa tak ze pokazanie biletu nie jest brane pod uwagę . co do skazania to jest pkt w ds160 o tym i teraz wpisując to musisz mieć przetłumaczony wyrok na j.angielski przez tłumacza przysięgłego plus zaświadczenie o niekaralności. Jak nie wpiszesz to kto się zapyta? Tylko ze wtedy zaznaczasz coś co nie jest prawda. Wybór należy do Ciebie.
p.kruszynski90 Napisano 18 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2017 Wyrok otrzymałem rok temu, zatarcie skazania następuje rok po uprawomocnieniu, wiec niestety nie ma mowy o świadectwie niekaralności
Gość Napisano 18 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2017 Tak czy siak musisz wpisać we wniosku że byłeś karany. Ambasada odradza kupowanie biletów przed otrzymaniem wizy.
p.kruszynski90 Napisano 18 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2017 A czy konsulat ma dostęp do krk bądź czy korzysta z tego ?
sly6 Napisano 18 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2017 nawet jak będzie tzw zatarty to nadal musisz w ds160 wpisać co miałeś. Tak działa prawo USA. Czy mają dostęp? Jest wiele historii ze jednym się udaje a innym nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.