Gość Napisano 28 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2017 Cześć wszystkim. Jutro mam zamiar złożyć wniosek o wizę, ale ciagle nie wiem jaka będzie najlepsza w moim przypadku. Od pół roku współpracuję z niemieckim przedsiębiorcą, można powiedzieć, że bardzo zamożnym celebrytą, mieszkającym w LA. Prawdopodobnie przyjedzie do Polski poprowadzić duży event. Zaproponował mi powrót do USA tym samym samolotem i zwiedzanie Los Angeles. Z racji, że próbujemy wystartować z nowym projektem moglibyśmy również umówić spotkania biznesowe w USA. Nocować będę u niego. Głównym celem będzie turystyka, ale jak wspomniałem będziemy mogli połączyć to z biznesem. Niedawno skończyłem 20 lat, działalność gospodarcza zarejestrowana w Polsce od pół roku, umowa z urzędem pracy dotycząca dotacji na firmę, brak rodziny w USA, pierwszy raz będę ubiegał się o wizę. Teraz moje pytanie - o jaką wizę się ubiegać? Biznesowo-turystyczną? Jakie mam szanse na uzyskanie wizy? Planowany czas wyjazdu - max 10 dni.
Gość Napisano 28 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2017 Czyli mówić tak jak napisałem, tzn. wszystko zgodnie z prawdą? Ubiegać się o turystyczną czy biznesowo-turystyczną?
KaeR Napisano 28 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2017 17 minut temu, KeramxD napisał: Czyli mówić tak jak napisałem, tzn. wszystko zgodnie z prawdą? Ubiegać się o turystyczną czy biznesowo-turystyczną? Tak. Ubiegasz sie o wize zgodna z celem podrozy.
sly6 Napisano 28 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2017 Na forum nie zakładamy podobnych tematów. Ten zamykam i pisz w swoim dawnym temacie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.