KaeR Napisano 2 Marca 2017 Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Choc mieszkam w stanach prawie 10 lat, na pytanie co robie w USA odpowiadam: pracuje. Nie odpowiadam, ze zyje. Zyc w USA mozesz z wiza imigracyjna, GC czy obywatelstwem. Oni sa uczuleni na slowo "mieszkam".
stachv Napisano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Dzięki bardzo za wasze odpowiedzi! Właśnie dokładnie też takie mam obawy, by konsul nie pomyślał tego co rzecze1 napisał i nie skreślił mnie na wstępie. Postaram się dobrze do tego przygotować. Jeśli zapyta co będę tam robić, to chcę powiedzieć: "sightseeing the city and take care of my girlfriend", za co będę żyć "I have saved money", itd. zwięźle, pewnie i bez zbędnego wylewania się. Czemu po prostu razem nie wyjedziemy podróżować? No cóż, dla mnie większego problemu by nie było, tylko moja dziewczyna chce być niezależna i też chce mieć wkład w nasze podróże. W sumie nawet o tym nie pomyślalem, że konsul może o tym pomyśleć, ale dobrze też mieć to na uwadze. Na pewno dam znać jak pójdzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.