Piotrek123 Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Witam Chciałbym zapłacić $165 za zieloną kartę. Jednak w tym ich systemie nie odnajduje moich danych. "ERROR: We could not find the A-Number and/or DOS Case ID you entered. If your immigrant visa was approved recently, please wait five days before attempting to pay. If the problem continues after five days, please contact the Customer Contact Center for assistance." Napisałem do nich o problemie ale ciągle mam taką samą bzdurną odpowiedź, że mam wypełnić i zapłacić. Telefonu nie widzę. Co mam z tym zrobić?
ania38 Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Oplata za GC wynosi $220 a nie $165...
LuckyMan Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 59 minut temu, Piotrek123 napisał: Witam Chciałbym zapłacić $165 za zieloną kartę. Jednak w tym ich systemie nie odnajduje moich danych. "ERROR: We could not find the A-Number and/or DOS Case ID you entered. If your immigrant visa was approved recently, please wait five days before attempting to pay. If the problem continues after five days, please contact the Customer Contact Center for assistance." Napisałem do nich o problemie ale ciągle mam taką samą bzdurną odpowiedź, że mam wypełnić i zapłacić. Telefonu nie widzę. Co mam z tym zrobić? Tak jak napisała ania38 opłata wynosi $220 A kiedy odbierałeś paszport z wbitą wizą ? Spróbuj odczekać kilka dni, chyba że wylot masz jutro no to wtedy na drugiej stronie tutaj są numery telefonów : https://www.uscis.gov/sites/default/files/USCIS/Resources/F4en.pdf spróbuj się z nimi skontaktować na pewno pomogą P.S. Ja jeszcze swojej opłaty nie uiściłem, mam czas z wylotem do 3 Października, także na razie się nie śpieszy
Piotrek123 Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Nie wiem ile wynosi mam na kartce z konsulatu, że 165$. Wchodzę według instrukcji wpisuje dane i Error nie znajduje mi ich. Napisałem do tego i Customer Contact Center ale to rozmowa jak z kamieniem. Ja już jestem w USA pojadę do jakiegoś imigration office
Ev__ Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Witam, my tez już w USA i tez mieliśmy dzisiaj ten sam problem z płatnością za GC. Może to jakis błąd systemu... zobaczymy za kilka godzin. Oplata aktualnie tak jak pisali powyżej wzrosła do 220$/os. Daj znać jak poszła Twoja płatność, jak nasza pójdzie to tez dam znać.
nixie Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Istotne jest jeszcze w jaki sposób wprowadzasz A-Number, bo musi być 9 cyfr. Tak samo DOS Case ID, wprowadzasz tak jak z loterii, nie tak jak w paszporcie w wizie. Mnie taki błąd wysakiwał z powyższych powodów.
Piotrek123 Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Faktycznie po wpisniu tych danych z loterii coś tam znajduje dodaje płatność do koszyka ale jest suma null
Piotrek123 Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 OK wszystko gra ten case number trzeba brać z wizy i skasować 2 ostatnie cyfry 01
everden Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Witajcie, a ja powrócę z pytaniem, które padło w DV2016 ale zostało zignorowane. Czy USCIS fee (220$) można opłacić przy pomocy zwykłej karty płatniczej/debit? USCIS center info podaje że tak, ale czy komuś w praktyce się to udało? Nie wszyscy chcą mieć kartę kredytową, zwłaszcza gdy nie wiedzą jak nią operować, tudzież są w trakcie terapii karto-odwykowej. Może tym razie pytanie nie umrze śmiercią igno-naturalną....
Piotrek123 Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Ja opłaciłem zwykłą debetową.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.