matynka_94 Napisano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2017 Czesc wszystkim. Jestem na statusie 3 rok. Kazdy nowy rok nauki to wypelnienie na nowo dokumentow. Ja akurat przeszlam z ESL na skill building I zdziwilo mnie ze szkola nie potrzebowala ode mnie wypelnienia I-134, tylko moj prowadzacy powiedzial ze wystarczy jesli moj sponsor ma wystarczajaca ilosc pieniedzy, jesli np nie ma papierow to nie jest potrzebny ten dokument, wystarczy stan konta, a sponsorem podobno moze byc kazdy. Czy rzeczywiscie tak jest? Czy prowadzaca cos przeoczyla?
sly6 Napisano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2017 sponsorem może być każdy kto np okaże stan konta. Chodzi o papiery do szkoły czy do urzędu imigracyjnego?
matynka_94 Napisano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2017 Mysle ze do szkoly, bo moja prowadzaca powiedziala ze DSO robilo audit I znalezli mojego sponsora ale bez wypelnionego I-134 I dostalam e-mail ze powinnam napisac list dlaczego sponsor ma otwarte konto (I tam podala mi przykladowy szablon ktory moglam uzyc) I poza tym listem DSO nie potrzebuje innych dowodow. Rozumiem ze DSO to oddzial glowny szkoly ktora ma pod soba zalozmy 4 inne o tej samej nazwie? Troche chaotycznie, wiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.