Xiuhtecuhtli Napisano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2017 Witam, mam pytanie, czy ktos bral udzial w loterii bedac w zwiazku malzenskim z obywatelem innego kraju Unii Europejskiej? Na tym forum jest cala masa informacji na temat tego, jak ten proces wyglada, kiedy oboje malzonkowie sa obywatelami Polski. Zalozmy, ze w loterii wezme udzial ja (w Polsce) i moj maz (w Hiszpanii). Co dalej, jesli jedno z nas zostanie wylosowane? Dodam, ze na stale mieszkamy w jeszcze innym kraju (w Wielkiej Brytanii). Zerkne jeszcze zaraz na visajourney, ale interesuje mnie, czy ktos z was przechodzil przez cos podobnego osobiscie. Dzieki z gory za odpowiedzi
sly6 Napisano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2017 temat ciekawy i. macie trzy wyjścia na rozmowę o wizę.Polskę,Hiszpania czy Anglia. To zaznaczacie w ds.Macie mieć ważny aktu ślubu i każdy ślub cywilny na terenie Unii jest przyjęty przez Ambasadę,śluby tylko religijne czy wyznaniowe to każdy Konsulat USA wam na to odpowie. Chyba ze chodzi o ślub jak w Polsce ślub konkordatowy to macie z USC akt ślubu. zaświadczenia o niekaralności to Ty z Polski,Anglii.Twój mąż to Hiszpania i Anglia.
Xiuhtecuhtli Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2017 Dziekuje za szybka odpowiedz. Poki co to dla nas bardziej kwestia teoretyczna, ale chcemy byc mniej - wiecej zorientowani w temacie. sly6, zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale jesli jedno z nas byloby wylosowane, a rozmowa odbywalaby sie w Anglii, to wszystkie dokumenty musielibysmy tlumaczyc na angielski. Ale jesli rozmowa odbywalaby sie, np. w Polsce, to ja nie musze wiekszosci dokumentow tlumaczyc, ale jesli moj maz ma papiery z Hiszpanii, musialyby byc przetlumaczone na angielski, tak? Czy odbywa sie to jakos zupelnie inaczej?
sly6 Napisano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2017 tak to się odbywa,masz rozmowę w Polsce to dokumenty które nie sa w j.polskim lub angielskim należy przetłumaczyć u tłumacza przysięgłego.
Xiuhtecuhtli Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2017 Super, dziekuje. Mam nadzieje, ze bedziemy mieli z mezem okazje przez ten proces przejsc. Wtedy na pewno sie podziele doswiadczeniami tutaj, bo wydaje mi sie, ze nie bylo jeszcze takiego tematu (albo byl dawno). Moze sie komus przyda.
sly6 Napisano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2017 pamiętaj by po losowaniu sprawdzić jakie mogą być zasady. Same ds sie zmieniały.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.