gosia_a Napisano 14 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2017 Witam, czy ktos z forumowiczów po wygraniu zielonej karty, osiedlił się na wschodniej części Florydy I chciałby się podzielić swoim wrażeniami
gosia_a Napisano 17 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 17 Lipca 2017 Dnia 7/15/2017 o 13:39, czarex napisał: Hej, Ja siedzę w Tampie jak coś Dzięki,ale właśnie chodzi mi o podzielenie się informacjami odnośnie Miami.
czarex Napisano 17 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2017 A jakie informacje potrzebujesz? W Miami i Fort Lauderdale prawie 2 miesiące spędziłem.
gosia_a Napisano 17 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 17 Lipca 2017 10 godzin temu, czarex napisał: A jakie informacje potrzebujesz? W Miami i Fort Lauderdale prawie 2 miesiące spędziłem. Jak jest z dostępnością pracy dla kierowców ciężarówek, I jak ogólnie z pracą, jakie koszty życie, jak z klimatem, ponieważ slyszałam,że od Zatoki Meksykańskiej ,generalnie od Pacyfiku jest mniej wilgotnie. I tak jak czytam forum dyskusyjne, to większość osób wybiera właśnie zachodnią c zęść Florydy lub północną, jakoś chyba nikt nie wybrał wschodniej lub południowej. Ja obecnie z mężem jest pod Fort Lauderdale I bardzo duży odsetek ludności to Ameryka Południowa i Łacińska I na każdym kroku habla espaniol.
czarex Napisano 17 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2017 Ogólnie z pracą kierowców nie ma problemu na Florydzie z tego co mi wiadomo. Generalnie wychodzę z założenia, że jak się chce pracę znaleźć to się znajdzie - wszędzie. Jeśli nie idzie znaleźć, to znaczy, że albo wymagania mamy zbyt wygórowane (płaca) lub kwalifikacje zbyt niskie. Ja wybrałem właśnie Tampę a nie Miami z 3 względów: - znacznie niższe koszta życia (zwłaszcza najem), a zarobki takie same - głównym językiem tutaj jest angielski, nie hiszpański (też dużo jest hiszpańskojęzycznych lecz nie aż tyle co Miami i okolice) - znacznie więcej huraganów jest właśnie w okolicach Miami/Ft Lauderdale w porównaniu do Tampy
KrysiaK Napisano 19 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2017 Kierowca z CDL prace dostanie wszedzie i zawsze.
czarex Napisano 20 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2017 Nawet bez CDL... Zapłacą za kurs byleby tylko na truck'u jeździć...
KrysiaK Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 Dnia 7/20/2017 o 00:31, czarex napisał: Nawet bez CDL... Zapłacą za kurs byleby tylko na truck'u jeździć... Legalnie, bez CDL mozna jezdzic truckiem poniżej 26000 lbs i nie może być zaprojektowany do przewozu więcej niż 16 osób, w tym kierowcy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.