Aluviel Napisano 24 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Witam wszystkich forumowiczów, moje pierwsze i podstawowe pytanie to kto i dokąd wysyła dokumenty? Sprawa wygląda tak, że mój małżonek (obywatel USA) przebywa w Stanach Zjednoczonych, ja jestem w Polsce. Chciałabym żeby nasza sprawa była załatwiana przez konsulat w Krakowie bo mam bliżej. Więc dokumenty w jednej kopercie wysyła on w Stanach do ich urzędu imigracyjnego? Jak wygląda sam początek? Proszę o pomoc.
Gość Napisano 24 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 http://www.visajourney.com/content/i130guide1 Sprawa będzie załatwiana w Warszawie bo Kraków nie robi "imigracyjnych". Chyba że coś się zmieniło w ostatnich latach.
sly6 Napisano 24 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 nic się nie zmieniło.. Warszawa ma dział wiz na pobyt stały. Badania można zrobić w Krakowie zamiast np w Warszawie
Aluviel Napisano 24 Lipca 2017 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Roelka ten link jest super więc dziekuję. Jeśli chodzi i Warszawę to trochę mi nie na rękę ale coż... A dużo jest załatwiania w ambasadzie czy tylko Interview? Teraz kolejne pytania. Jako że ślub był wzięty w USA i nie mam jeszcze nic na czym mogłabym tam zmienić moje obecne nazwisko to czy: 1. Lepiej zostawić na razie obecne nazwiko i załatwiac wszystko na starych dokumentach? 2. Zmienić nazwisko w Polsce? (Co wiąże się ze zmianą wszystkich dokumentów i oddaleniem wysłana dokumentów o nową wizę). Bo wiem że można zmienić nazwisko na GC później.
sly6 Napisano 24 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 czas to jedni sa na rozmowie dwie czy trzy godziny a inni dluzej. Zależy ile osób jest .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.