renialaki Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 mnie trafia pomalutku,ta ich opieszałość. a tam robota czeka.
krokus Napisano 14 Listopada 2017 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Renialaki gdyby nie to że mam dziecko w wieku szkolnym, to bym się tak nie stresowala.Muszę wszystko jakoś sensownie ogarnąć,a fakt że się" zadzieje" ale nie wiadomo kiedy, nie pomaga !
renialaki Napisano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 ja mam 3 dzieci. 2 w podstawówce i 1 w liceum.
krokus Napisano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 42 minuty temu, renialaki napisał: ja mam 3 dzieci. 2 w podstawówce i 1 w liceum. Chyba organizacja szkoły jest najtrudniejsza.U Was nadal nic ?
krokus Napisano 13 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2017 Nadal nic.Obawiam się że jeszcze to potrwa. Mam nadzieję że nie zlikwidują naszej kategorii zanim dostaniemy wizy. Trump ma poważną ochotę na zamknięcie imigracji rodzinnej ,a w pierwszej kolejności kategorię F4
renialaki Napisano 21 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2018 Wróciłam z Warszawy. Badania robiłam w Warszawie bo tam się nie tzreba rejestrować. Przyjeżdżam i robię (rtg , krew,mocz) wyniki za 3 godziny. Za 3 osoby (pow. 16 r.ż. )koszt 594PLN. Tydzień później wizyta u pana doktora.informację o przejściu ospy przez całą 5 udzieliłam przez tel i to wystarczyło. w przychodni u siebie wzięliśmy szczepionki-vłonica, tęzec i grypa. W Warszawie u lekarza mieliśmy szczepienie chyba przeciw pneumokoki -coś w tym stylu..cała 5. Maluchy miały pobraną krew (gruźlica)Woleliśmy tę wersję bo szybsza i nie trzeba przyjeżdżać ponownie do gabinetu.Droższa wersja ale co tam.badanie jednej osoby trwa ok pół godziny.Koszt 2 badań i 5 szczepień + te 300/os za wizytę2440pln. dzis ambasada. 1. podajemy paszporty i numer uid i zgłaszamy się do okienka po numerek. 2. mamy zarejestrowany numerek który za jakieś 20 się wyświetlił 3. Przy okienku podajemy wszystkie orginały dokumentów: akt urodzenie, ślubu...i pytania:-ile razy byliśmy w USA, jak długo, czy byliśmy w jakimś kraju dłużej niż rok, czy byliśmy w rosji. opłaty mieliśmy już zrobione jeszcze odciski palców mąż, ja i syn-18 latek. ponieważ moi rodzice nie mają wystarczających dochodów aby utzrymać 5 osobową rodzinę zaopatrzyliśmy się w ogromną ilość dokumentów finansowych(wyciągi z banków , księgi wieczyste itd).miło sie z pania rozmawiało. też ma synka 9 latka i tak nam sie miło gadało. pani na koniec powiedziała że badania dotarły i mamy poczekać już na rozmowę z konsulem. czekaliśmy ok 2 godzin. dzieciaki znudzone na maxa. podchodzimy do okienka. -pani jedzie do siostry? -nie. odpowiadam do siostry męża, -a pani brat gdzie mieszka? -w Gilbert , Arizona. -była pani w Rosji? -nie. klepie i klepie po tej klawiaturze....... -gratuluję,wiza została przyznana. uściskałabym ja gdyby nie ta szyba...
krokus Napisano 21 Lutego 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Lutego 2018 2 godziny temu, renialaki napisał: Wróciłam z Warszawy. Badania robiłam w Warszawie bo tam się nie tzreba rejestrować. Przyjeżdżam i robię (rtg , krew,mocz) wyniki za 3 godziny. Za 3 osoby (pow. 16 r.ż. )koszt 594PLN. Tydzień później wizyta u pana doktora.informację o przejściu ospy przez całą 5 udzieliłam przez tel i to wystarczyło. w przychodni u siebie wzięliśmy szczepionki-vłonica, tęzec i grypa. W Warszawie u lekarza mieliśmy szczepienie chyba przeciw pneumokoki -coś w tym stylu..cała 5. Maluchy miały pobraną krew (gruźlica)Woleliśmy tę wersję bo szybsza i nie trzeba przyjeżdżać ponownie do gabinetu.Droższa wersja ale co tam.badanie jednej osoby trwa ok pół godziny.Koszt 2 badań i 5 szczepień + te 300/os za wizytę2440pln. dzis ambasada. 1. podajemy paszporty i numer uid i zgłaszamy się do okienka po numerek. 2. mamy zarejestrowany numerek który za jakieś 20 się wyświetlił 3. Przy okienku podajemy wszystkie orginały dokumentów: akt urodzenie, ślubu...i pytania:-ile razy byliśmy w USA, jak długo, czy byliśmy w jakimś kraju dłużej niż rok, czy byliśmy w rosji. opłaty mieliśmy już zrobione jeszcze odciski palców mąż, ja i syn-18 latek. ponieważ moi rodzice nie mają wystarczających dochodów aby utzrymać 5 osobową rodzinę zaopatrzyliśmy się w ogromną ilość dokumentów finansowych(wyciągi z banków , księgi wieczyste itd).miło sie z pania rozmawiało. też ma synka 9 latka i tak nam sie miło gadało. pani na koniec powiedziała że badania dotarły i mamy poczekać już na rozmowę z konsulem. czekaliśmy ok 2 godzin. dzieciaki znudzone na maxa. podchodzimy do okienka. -pani jedzie do siostry? -nie. odpowiadam do siostry męża, -a pani brat gdzie mieszka? -w Gilbert , Arizona. -była pani w Rosji? -nie. klepie i klepie po tej klawiaturze....... -gratuluję,wiza została przyznana. uściskałabym ja gdyby nie ta szyba... GRATULACJE! Super, cieszę się z Wami.Ale dobra wiadomość! Życzę powodzenia.Kiedy wyjezdzacie?
renialaki Napisano 21 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2018 najprawdopodobniej wylatujemy w czerwcu. przynajmniej chcielibyśmy tak wylecieć. zobaczymy jak ze szkołami sprawy załatwimy.
krokus Napisano 30 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2018 Dla dopełnienia tematu dodam że wszystkie dokumenty mieliśmy złożone i zaakceptowane w sierpniu,zaproszenie na rozmowę przyszło w maju a rozmowa odbyła się 4 czerwca.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.