julekp Napisano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Witajcie, Mam 46lat. Mieszkam i pracuję jako emigrant zarobkowy w Norwegii od 4 lat. Mam własną jednoosobową działalność gospodarczą zarejestrowanąw Norwegii: usługi budowlane. W połowie sierpnia byłem w Oslo na rozmowie w ambasadzie ale wizy turystycznej nie dostałem: pismo stwierdza słabe związki z krajem w którym mieszkam. To fak nie mam tu rodziny i żadnej własności. Mieszkanie wynajmuję a moja firma jest mała co nie znaczy że nie mam zysków. Myślałem początkowo że będzie mi prościej tą wizę dostać z Norwegii; niestety nie miałem doświadczenia w temacie : nigdy nie składałem o wizę do stanów. Jeśli priorytetem przy wizie turystycznej jest wykazanie związków z własnym krajem to więcej do powiedzenia miałbym na temat związków z Polska: własność, rodzice, córka. Moje pytanie jest takie: jaki czas musi minać od aplikowanie o wizę w ambasadzie w Oslo żebym mógł aplikować w Warszawie?
sly6 Napisano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 mozesz juz teraz jechac na rozmowe lecz jaki powod byl wyjazdu wtedy i teraz? co sie zmienilo w Twojej sytuacji zyciowej oraz podrozy bo na to sie zwraca uwage, co nie znaczy ze jestes skreslony .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.