Nikola Steblewska-Blassingame Napisano 8 Września 2017 Zgłoś Napisano 8 Września 2017 Jakiś czas temu wróciłam z USA, w czasie mojego pobytu wzięłam ślub z obywatelem USA ale nie ubiegałam się o green card. Moja wiza turystyczna jest ważna przez kolejne 9lat, czy bede miała problemy z powodu zawarcia małżeństwa w tamtym czasie, aby wjechac do USA w celach turystycznych ?
sly6 Napisano 8 Września 2017 Zgłoś Napisano 8 Września 2017 ile czasu byłaś w USA,lecisz do męża? Lecisz w to samo miejsce?
Gość Napisano 8 Września 2017 Zgłoś Napisano 8 Września 2017 Zalezy od decyzji urzędnika. Możesz trafić na takiego co zawróci cię na granicy i każe wrócić z wiza małżeńską.
Nikola Steblewska-Blassingame Napisano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 8 Września 2017 Byłam w USA 2 miesiące i wróciłam do Polski, gdyż mój mąż jest żołnierzem i przez kolejne 10miesiecy będzie w Europie. Wracalibyśmy razem ale możliwe,ze innymi lotami. Jeszcze nie do końca jestem pewna czy polecimy w to samo miejsce.
Gość Napisano 8 Września 2017 Zgłoś Napisano 8 Września 2017 Generalnie skoro masz plan wyjechania i mieszkania w USA (bez celów turystycznych) to naprawdę powinniście wystąpić o wizę małżeńską. W końcu jest to dość długi proces.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.