krzysss189 Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Witam. Lecę z Wrocławia do Waszyngtonu. Mam przesiadkę we Frankfurcie. Mam na nią około 3 godziny, wszystko w jednym terminalu mumer 1, więc raczej zdąże. Słyszałem, że lotnisko we Frankfurcie jest duże, dużo osób mówi żeby uważać na to lotnisko, bo się można zgubić. Czy są na nim dobre oznakowania? Co mnie na nim czeka, tylko kontrola paszportowa czy coś jeszcze? Mój bagaż odbiorę mam nadzieje w Waszyngtonie? A po wylądowaniu w Waszyngtonie jest jakieś oznakowanie gdzie iść na rozmowę z urzędnikiem (żeby prześć przez granicę)? I jeszcze jedno pytanie kiedyś były do wypełniania formularze w samolocie i czytałem że już ich nie ma to prawda? Całą podróż odbywam liniami LUFTHANSA. Z góry dziękuję za odpowiedzi
krzysss189 Napisano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Witam. Jak wygląda rozmowa z urzędnikiem na granicy z USA na lotnisku w Waszyngtonie? O co się mogą pytać? Z góry dziękuje za odpowiedzi
Joanna30 Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Na lotnisku we Frankfurcie przez 3 godziny zdążysz się śmiertelnie wynudzić Lotnisko jest świetnie oznakowane. I czeka Cię tam tylko kontrola paszportowa przy bramce. Bagaż odbierzesz w Waszyngtonie, gdzie pójdziesz z tłumem i dojdziesz do bramek, a tam odbędziesz rozmowę z urzędnikiem. Jedynym formularzem do wypełnienia jest teraz deklaracja celna.
Gość Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Cel przyjazdu? Jak dlugo bedziesz? Do kogo przyjechales? Co bedziesz zwiedzac? Czy masz bilet powrotny? Itp.
krzysss189 Napisano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Dziękuję Joanna30. Jak wygląda ten formularz, gdzie się go wypełnia?
Gość Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Wypelnia sie go w samolocie. Prosty jak budowa cepa.
krzysss189 Napisano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Witam Chcę zarezerwować lot do Waszyngtonu z Wrocławia. Mam do wyboru lot w jedną stronę przez Frankfurt i w drugą tak samo, albo w jedną stronę przez Frankfurt a powrót przez Monachium na przesiadki mam czas około 3 godziny. Możecie polecić któy lot wybrać i opowiedziec co mnie czeka na obu lotniskach. Linie lotnicze to LUFTHANSA. Dzięki za odpowiedzi
krzysss189 Napisano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Ok. Dzięki poprostu swoje dane sie tam wpisuje i to wszystko?
krzysss189 Napisano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Ok, dziękuje bardzo Roelka
Gość Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Czy mamy za ciebie zaplanowac calutki pobyt? To pytanie mogles zadac w tym swoim innym watku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.