Amerykaniec Napisano 22 Września 2017 Zgłoś Napisano 22 Września 2017 Hej Witam forumowiczów proszę o wsparcie Jeśli temat był poruszany wcześniej - wybaczcie nie znalazłem na naszym forum Jak jest z polskimi znakami wypełniając zgłoszenie do DV 2019. Instrukcja mówi, że dane osobowe powinniśmy wypełnić dokładnie jak w paszporcie. Mam na imię Łukasz i tak jest w paszporcie natomiast w necie przeczytałem, że nie wolno używać polskich znaków. Dziękuje za pomoc.
sly6 Napisano 22 Września 2017 Zgłoś Napisano 22 Września 2017 wpisujesz bez polskich znaków. co roku mamy pytania i nie które osoby wpisują polskie znaki i system tego nie przyjmuje.
nixie Napisano 22 Września 2017 Zgłoś Napisano 22 Września 2017 Zawsze możesz zmienić imię na Lukas, bo wiesz, na granicy to różnie może być... A tak będziesz miał 100% gwarancji.
monk Napisano 23 Września 2017 Zgłoś Napisano 23 Września 2017 Zgłoszenie wysyła się bez polskich znaków
karusek Napisano 24 Września 2017 Zgłoś Napisano 24 Września 2017 22 godziny temu, Amerykaniec napisał: dziekuje za info @Amerykaniec nie tłumaczysz imienia i nazw wlasnych na jezyk polski tylko nie uzywasz polskich znakow, nie piszesz Lukas tylko Lukasz, nie piszesz Upper str. tylko ul. Gorna (nie Górna)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.